Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του σκληρού κακοποιού – Η οργισμένη αντίδραση της Βικτώριας Καρύδα – ΒΙΝΤΕΟ

Με τη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας στις 31 Οκτωβρίου 2018 η αστυνομία ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

Όσον αφορά στον συλληφθέντα, πρόκειται για 30χρονο από τη Βουλγαρία, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του επιχειρηματία. Είναι σκληρός κακοποιός, τον οποίο οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και μέσα από υλικό κάμερας ασφαλείας και ζήτησαν από τους συνδέσμους στο εξωτερικό να τους ενημερώσουν για το πού βρίσκεται. Την περασμένη Τρίτη πληροφορήθηκαν ότι πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και έστησαν κλοιό γύρω του. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν στη Γλυφάδα και ακολούθησε η σύλληψή του με κινηματογραφικό τρόπο. Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, υπήρξε και καταδίωξη, και συγκρούσεις αυτοκινήτων και πάλη του κακοποιού με αστυνομικούς.

Αρχικά τον συνέλαβαν για ένα πλαστό έγγραφο που είχε στην κατοχή του γιατί δεν ήθελαν να τον χάσουν και δεν ήταν έτοιμα τα τυπικά διαδικαστικά, σήμερα όμως έχοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στα χέρια τους και τα ευρήματα από τα Εγκληματολογικά εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης και οδηγήθηκαν στη σύλληψή του και για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Χαρακτηρίζεται ως επαγγελματίας εκτελεστής επειδή ήρθε μόνο και μόνο για να εκτελέσει το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου και αμέσως μετά μαζί με τον αδερφό του που επίσης αναζητείται και φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία, έσπευσαν να φύγουν από την Ελλάδα.

Επίσης, αναλάμβανε όχι μόνο συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία αλλά και σε άλλες χώρες και οι ελληνικές Αρχές αναμένεται να διαβιβάσουν τα στοιχεία μέσω της Ιντερπόλ παγκοσμίως. Ερευνάται αν έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα καθώς θεωρείται ότι ενδέχεται να κρύβεται πίσω και από άλλα συμβόλαια θανάτου. Φέρεται να επέστρεψε είτε για να κάνει κατόπτευση άλλου στόχου είτε για να αναλάβει νέο συμβόλαιο θανάτου στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του ο εντολέας της επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και πως ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές.

Η Βικτώρια Καρύδα, χήρα του Γιάννη Μακρή, μόλις ενημερώθηκε την είδηση σύλληψης του υπόπτου, ευχήθηκε τα χειρότερα για τον άνθρωπο αυτό.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 8 το βράδυ της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου 2018. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι στη Βουλιαγμένη, έβγαινε εκείνη την ώρα από το γκαράζ του πολυτελούς σπιτιού του, επί της οδού Τροίας 16 στο Πανόραμα Βούλας.

Οι αδίστακτοι δράστες τού είχαν στήσει καρτέρι απέξω και τον περίμεναν. Ο σύζυγος της εστεμμένηςΒικτώριας Καρύδα και πατέρας δύο παιδιών, που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν εντός της οικίας του, μόλις είδε τους άγνωστους άνδρες να τον πλησιάζουν, επιχείρησε να βγει από το αμάξι, όμως εκείνοι τον πρόλαβαν. Τον εκτέλεσαν με τέσσερις σφαίρες, μία εκ των οποίων ήταν και η χαριστική βολή.

Η μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία είχε καταγραφεί από πολλές κάμερες κλειστού κυκλώματος και δείχνουν έναν άνδρα, ύψους περίπου 1,70 ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα και να προσπαθεί ταυτόχρονα να καλύψει το πρόσωπό του.

Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή, φαίνεται να πηγαίνει στο Ι.Χ. του θύματος που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από την πόρτα οδηγού.

Ο Γιάννης Μακρής δέχθηκε έξι πυροβολισμούς, με τέσσερις σφαίρες να πετυχαίνουν το σώμα του επιχειρηματία ξαπλώνοντάς τον νεκρό.

Ο εκτελεστής διακρινόταν να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι αρχές εξέταζαν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούσαν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.

Λίγο αργότερα, έφτασαν στη Βούλα αστυνομικοί, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο και συνέλεξαν από τον δρόμο τους κάλυκες. Παράλληλα, άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ στο σημείο έφτασε και ο πατέρας του θύματος, Έλληνας εξ Αιγύπτου, πρώην επαγγελματίας τραγουδιστής. “Πείτε μου ότι ο γιος μου είναι καλά…”, έλεγε γεμάτος αγωνία, έχοντας μια τελευταία ελπίδα ότι ο γιος του βρισκόταν ακόμη στη ζωή.

Η Αστυνομία εξέταζε το ενδεχόμενο η μαφιόζικη τύπου επίθεση σε βάρος του 46χρονου να εντάσσεται στον ανελέητο πόλεμο που μαίνεται τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των ανθρώπων της νύχτας. Μάλιστα, εξέταζαν αν το περιστατικό αυτό συνδεόταν με το αιματηρό επεισόδιο που έγινε στον Πειραιά, μόλις ένα 24ωρο πριν και είχε ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό ενός 37χρονου, ο οποίος υπήρξε σύντροφος της 33χρονης Κ.Α. που υπέγραφε στο Instagram ως “Bella Mafia” και η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσα στο αυτοκίνητό της, στο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

Διακίνηση ναρκωτικών

Όταν ζούσε στην Αυστραλία, ο 46χρονος επιχειρηματίας, είχε απασχολήσει τις Αρχές της χώρας, για υποθέσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να ζει στην Ελλάδα, στο πλευρό της εντυπωσιακής παίκτριας ριάλιτι παιχνιδιού, με την οποία παντρεύτηκε το 2016 στη Μύκονο και απέκτησε δύο παιδιά.

Η Βικτώρια Καρύδα, τη στιγμή που ο άνδρας της έπεφτε νεκρός, περπατούσε στην πασαρέλα της Athens Xclusive Designers Week που γινόταν στο Ζάππειο. Μόλις πληροφορήθηκε από τους άνδρες τη προσωπικής της φρουράς του συζύγου της τι είχε συμβεί, κατέρρευσε. Η ταφή του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία έγινε στην Αυστραλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ