Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Συνεχίστηκε η δίκη – «Διπολικός, με ψυχωσικά επεισόδια» λένε οι γονείς του δολοφόνου της

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Γαρυφαλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Η δίκη διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου και ουσιαστικά ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, στις 17 Νοεμβρίου, όπου και διεκόπη λόγω πέρας ωραρίου μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν κληθεί από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.

Για ακόμα μια φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια από την αστυνομία της Σύρου.

Στην 2η ημέρα διεξαγωγής της δίκης που συγκλόνισε το Πανελλήνιο κατέθεσαν η μητέρα και ο Πατέρας του κατηγορούμενου Παναγιώτα Καρατζιώτη και Κωνσταντίνος Βέργος, η αδερφή του Ελένη Φιλίππα Βέργου και ο θείος του κατηγορουμένου, Γιάννης Βέργος.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων, το λόγο πήρε η εισαγγελέας η οποία αναφέρθηκε ότι όλοι κατανοούν και συμπάσχουν στον πόνο της οικογενείας, ωστόσο την βρίσκει αντίθετη και διαφωνεί σε κάθε μορφή βίας εντός κι εκτός δικαστηρίου, αντιθέτως θα ασκήσει ποινές σε όποιον δε το σεβαστεί αυτό, αναφερόμενη στα φαινόμενα έντασης που επικράτησαν στην προηγούμενη δίκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, πρώτη κατάθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου Παναγιώτα Καρατζιώτη, η οποία μίλησε για τα καλύτερα λόγια για τον υιό της, άριστο μαθητή, ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με την συμπεριφορά του, τόσο στο σπίτι του όσο και ζωή του.

Ένα παιδί που δεν έπαιρνε καμία πρωτοβουλία αν κάτι του συνέβαινε, ενώ σύμφωνα με την ίδια ήταν ήταν ιδιαίτερα κλειστό παιδί , μέχρι που απέφευγε να βρίσκεται μέχρι και με συγγενείς, λέγοντας ότι είχε πάντα κάποια υποχρέωση, κάτι που αρχικά δεν θεώρησαν ότι πρόκειται για κάτι το ανησυχητικό.

Τόσο οι γονείς, όσο και η αδερφή του κατ’ ομολογίαν δράστη, κατέθεσαν ότι ο 30χρονος από το 2014 παρουσίαζε ψυχωτικά επεισόδια, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον επισκέπτεται συχνά στην Αθήνα καθώς άρχισαν να τις μπαίνουν καποιες σκέψεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Σύμφωνα με όλους μάρτυρες, ο 30χρονος παρουσίαζε μία ψυχική αστάθεια κάτι το οποίο τον οδήγησε πολλές φορές να επισκεφθεί ειδικούς, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι έπασχε από διπολική διαταραχή, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις αγωγές των δύο ψυχολόγων και ενός ψυχιάτρου που τον παρακολουθήσαν.

Ο 30χρονος δεν ακολουθούσε κατά γράμμα τις αγωγές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μέχρι και το 2021 διάφορα ψυχωτικά επεισόδια. Όπως ανέφερε η μητέρα του κατηγορούμενου είχε εμμονές ότι είναι υιοθετημένο παιδί και ότι τον παρακολουθούν, έκλεινε τα αυτιά του, ενώ ένα μήνα πριν πάει στην Φολέγανδρο έπαθε μια ακόμα κρίση.

Όσον αφορά στη σχέση του με τη Γαρυφαλλιά την οποία γνώρισε μέσω κοινής παρέας, οι γονείς του κατηγορούμενου είπαν ότι την είχαν δει όταν ερχόταν στο σπίτι τους, ενώ για τις διακοπές στη Φολέγανδρο, προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, προτείνοντας του τις παραλίες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Ο πατέρας του 30χρονου, κατέθεσε και για τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τον θάνατο της άτυχης Γαρυφαλλιάς, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στην Φολέγανδρο.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων έγινε λόγος και για χρήση κάνναβης από τον κατηγορούμενο κατά το παρελθόν και το οποίο το είχε καταλάβει τόσο ο ένας ψυχολόγος όσο και η αδελφή του, της οποίας το είπε φίλος ο οποίος είχε έρθει βρεθεί σε κοινή παρέα μαζί του και κατάλαβε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αναφερόμενοι για το τι ακολούθησε μετά το τραγικό συμβάν στην Φολέγανδρο, υποστήριξαν ότι ο 30χρονος δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον.

«Μας πήραν τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν ό Δημήτρης κατηγορείται για δολοφονία. Την επόμενη ημέρα φύγαμε για την Φολέγανδρο, παρόλα αυτά δεν μας επέτρεψαν να τον δούμε. Όταν καταφέραμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ένα παιδί φοβισμένο και ταραγμένο, το οποίο ούτε που μας γνώρισε » κατέθεσε ο πατέρας του.

Έκαναν γνωστό ότι τον επισκέπτονταν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο επισκεπτήριο στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής και πάλι δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει.

Η Τρίτη μάρτυρας υπεράσπισης ήταν η αδελφή του 30χρονου, η οποία μίλησε για την κοντινή σχέση που είχαν σαν αδέλφια, ενώ κατά την διάρκεια της καραντίνας ήταν σχεδόν μαζί στο σπίτι της. Η ίδια μίλησε και για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο αδελφός της.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί στα δικαστικά έδρανα στις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και θα υπάρξει η κλήτευση των πραγματογνωμόνων, λόγω ότι ο κος Κούγιας στις 29 Νοεμβρίου είχε άλλο προγραμματισμένο δικαστήριο, όπως και σήμερα που επίσης δεν κατάφερε να έρθει.

Στο τέλος της σημερινής ημέρας, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς ζήτησε να τελειώσει το δικαστήριο διότι ταλαιπωρούνται ψυχικά, σωματικά και οικονομικά καθώς πηγαινοέρχονται στην Πελοπόννησο. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, του γνωστοποίησε ότι ο συνήγορος τους είχε δηλώσει κώλυμα γι αυτό και υπάρχουν διαφορετικές ημερομηνίες, ενώ όλο έχουν ολη την καλή θέληση στις επόμενες διαδικασίες να βρουν μια καλύτερη λύση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί στο δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ