Δολοφονία Άλκη: «Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» – Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα του 19χρονου στο δικαστήριο

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού στην κατάθεσή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία του παιδιού του το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Καβγάς Κούγια με Ταουξή

Ο Αριστείδης Καμπανός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στόχος των δραστών ήταν να σκοτώσουν. «Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. Αν είχαν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Άλκη και αυτός φώναζε, θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 19χρονου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου, για πρώτη φορά επικρατούσε απόλυτη σιωπή, σαν να πάγωσε ο χρόνος, και τον λόγο είχε μόνο ο πατέρας του Άλκη.

Πατέρας Άλκη Καμπανού: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά από το μνήμα του γιου μου

Στην αρχή της κατάθεσής του, υπογράμμισε την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη, λέγοντας πως ήταν ένα ήσυχο και ήρεμο παιδί, που δεν δημιουργούσε ποτέ φασαρίες. «Η τελευταία φορά που μίλησα με τον γιο μου ήταν στις 31/1 το βράδυ. Δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Αντιθέτως δεχόμασταν πολλά μηνύματα για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Θα ήθελα να πω πως ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, ήταν η φωνή της συνείδησής μου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου έλεγε να συμπεριφέρομαι ευγενικά και να αγαπάω τα ζώα. Τον γνώρισα κυρίως μέσα από τα γράμματα, και από τα μηνύματα που άφησαν όλοι οι φίλοι και συμμαθητές. Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στο σημείο της επίθεσης», τόνισε.

 Η «σιγή ασυρμάτου», η «επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου» και η «συγγνώμη»

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού σημείωσε στη συνέχεια ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ από τους φίλους του γιου του, γνώριζε τον Άγγελο, και τον Δημήτρη τον έμαθε κατόπιν του περιστατικού. «Ο γιος μου ήταν ένας απλός φίλαθλος του Άρη που αγαπούσε την ομάδα του, δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός», κατέθεσε.

Άλκης Καμπανός: Διεκόπη για αύριο η δίκη για την δολοφονία του – Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Καμπανός, θεωρεί πως οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά. «Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία».

«Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησαν ήταν γρήγορος αλλά και η απεμπλοκή τους έγινε και πάλι σε γρήγορο ρυθμό. Ήταν προσχεδιασμένο, πριν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου. Θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει διαφορετικά όταν χτυπούσαν τον Άλκη και αυτός φώναζε, αν είχαν άλλη διάθεση. Θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου, όπως αναφέρει το thesstoday.

«Σχετικά με τα αιχμηρά αντικείμενα που είχαν μαζί τους, το κάραμπιτ για παράδειγμα είναι ένα φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην «συγγνώμη» που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους, ο κ. Καμπανός σχολίασε «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Καταστρέψανε μαζί με τον Άλκη, την ζωή όλης της οικογένειας. Ας ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό».

Η δίκη συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ