Άλκης Καμπανός: Διεκόπη για αύριο η δίκη για την δολοφονία του – Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Διεκόπη η δική των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη, στο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου.

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια των «12» στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, μετά την ανάπτυξη των αυτοτελών ισχυρισμών από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας.

Την ίδια στιγμή, έκπληκτος δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, από την αρχική θέση των κατηγορουμένων να αρνηθούν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Άλκης Καμπανός: Ένταση και ξύλο έξω από το δικαστήριο

 

Άλκης Καμπανός: Αποδοκιμασίες στα δικαστήρια για τους 12 κατηγορουμένους – «Είστε δολοφόνοι»

Τα πρώτα λόγια των «12» στη δίκη

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ύστερα από σχετική ερώτηση της προέδρου της έδρας, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι αρνούνται τις κατηγορίες. Επισήμαναν ότι ήταν παρόντες αλλά δεν έκαναν όσα τους αποδίδονται. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι λυπούνται για την απώλεια του 19χρονου. Ένας παραδέχτηκε ότι χτύπησε έναν από τους υπόλοιπους φίλους του Άρη, αλλά δεν ακούμπησε τον Άλκη.

Άλλος ένας κατηγορούμενος σημείωσε ότι έκανε μόνο τον “ταξιτζή” μεταφέροντας, με το ΙΧ αυτοκίνητο του, τρεις συγκατηγορούμενούς του.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άπαντες οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Ο 19χρονος ξεψύχησε, επί τόπου, πριν την έλευση του ΕΚΑΒ.

Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο- εγκεφαλικές κακώσεις.

Δίπλα στον Άλκη βρισκόταν κι άλλος ένας νεαρός τον οποίο οι δράστες αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά αυτός διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο και απέφυγε το μοιραίο. Επίσης τραυματίστηκε, με μαχαιριά στο πόδι και ο τρίτος της παρέας ο οποίος δέχτηκε επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, οι 12 ισχυρίστηκαν ότι όταν ξεκίνησαν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ για την περιοχή της Χαριλάου δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, αλλά μόνο πρόθεση προφορικής αποδοκιμασίας των οπαδών του Άρη, επειδή νωρίτερα, την ίδια μέρα, είχε προηγηθεί επεισόδιο κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ από οπαδούς του Άρη, στο Ωραιόκαστρο

Ένταση και ξύλο έξω από το δικαστήριο

Ένταση και επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Μάλιστα έπεσε και ξύλο μεταξύ ατόμων που φορούσαν κουκούλες. Νωρίτερα επικράτησε μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες εναντίον των 12 κατηγορουμένων.

Το επεισόδιο άρχισε για άγνωστο λόγο και σύμφωνα με την ιστοσελίδα, grtimes.gr τα άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μάλωσαν μεταξύ τους και τελικά απομακρύνθηκαν μετά την παρέμβαση – μόνο με παρατηρήσεις και παραινέσεις – των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ