Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Γινόταν πανικός μέσα στο στενό» – Τι κατέθεσε 19χρονος αυτόπτης μάρτυρας

Την δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στο δικαστήριο ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας. Πρόκειται για τον 19χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, που μαζί με έναν φίλο του περνούσαν τυχαία από τον τόπο του εγκλήματος και βρέθηκαν πίσω από την πομπή των οχημάτων, στα οποία επέβαιναν οι 12 κατηγορούμενοι.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ακούγαμε βρισιές και βογκητά» – Συγκλονίζει η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

«Ήταν πολλά άτομα, κινήθηκαν με γρήγορες κινήσεις. Φορούσαν κουκούλες και κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Γινόταν πανικός μέσα στο στενό», κατέθεσε στο δικαστήριο ο 19χρονος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παρέας του Άλκη Καμπανού.

Παίρνοντας την σκυτάλη των καταθέσεων από τον φίλο του, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ο 19χρονος κατέθεσε ότι τρόμαξε «επειδή ήταν πολλά τα άτομα και φορούσαν κουκούλες», ενώ το μυαλό του πήγε απευθείας σε οπαδικό επεισόδιο.

Άλκης Καμπανός: Κόντρα Κούγια – Ταουξή στη δίκη – «Δεν ντρέπεστε μορφωμένοι άνθρωποι»

Επικαλούμενος πολλές φορές αδυναμία να θυμηθεί λεπτομέρειες και επισημαίνοντας ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή με την σκηνή του εγκλήματος, ο 19χρονος είπε πως δεν ήταν σε θέση να διακρίνει πρόσωπα, ενώ ανέφερε ότι αντιλήφθηκε να βγαίνουν αντικείμενα από το πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου.

Αποκάλυψε δε, ότι είχε πάρει κρυφά από τον πατέρα του το αυτοκίνητο, καθώς ο ίδιος δεν είχε πάρει ακόμη δίπλωμα οδήγησης. «Φοβήθηκα μην μου σπάσουν το αυτοκίνητο. Το είπα στον πατέρα μου και με προέτρεψε να πάμε να δώσουμε κατάθεση. Ώρες μετά έμαθα για τον θάνατο του Άλκη. Επειδή διάβασα στο Διαδίκτυο ότι κάποιοι δράστες βγήκαν από το δικό μου αυτοκίνητο φοβήθηκα…» ανέφερε ο 19χρονος στην κατάθεσή του.

Άλκης Καμπανός: Συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου – Ποιοι καταθέτουν σήμερα

Η δίκη των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα (20/1), οπότε στο βήμα του μάρτυρα έχει κληθεί να ανέβει ακόμη ένας αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ