Δολοφονία Άλκη: Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις για το πώς έστησαν την φονική ενέδρα

Αποκαλυπτικές και σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις για τη δολοφονία του Άλκη σχετικά με τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ, που επιτέθηκαν στην παρέα των πέντε νεαρών ατόμων, στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Η “ομερτά” των δραστών της φονικής επίθεσης φαίνεται ότι έχει “σπάσει” και καθένας δίνει νέα στοιχεία και λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά το αιματηρό επεισόδιο, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο άτυχος 19χρονος και τραυματίστηκαν ακόμη δύο φίλοι του. Οι άλλοι δύο της παρέας του Άλκη κατάφεραν να ξεφύγουν έγκαιρα από τη μανία των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 10 νεαροί και καταζητείται ακόμη ένας. Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ήταν ο πρώτος που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών Αρχών λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία και ο πρώτος που οδηγήθηκε στη φυλακή για την επίθεση που συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι υπόλοιποι εννέα θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας τμηματικά, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Σήμερα, παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης και ο 25χρονος Έλληνας, τον οποίο οι αστυνομικοί αναζητούσαν τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προκύπτουν, στο “κάδρο” μπαίνει και ένα 12ο άτομο, που φέρεται να ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου στο οποίο, όλα δείχνουν, ότι επέβαιναν οι δράστες που εξαπέλυσαν την επίθεση στον Άλκη και την παρέα του. Ο 12ος εμπλεκόμενος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

δολοφονία 23χρονος

Καρέ καρέ η επίθεση – Το δρεπάνι και το μαχαίρι

“Περιπολίες” με τρία αυτοκίνητα που λειτουργούσαν ως “τάγμα εφόδου” με μαχαίρια έκαναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Άλκη, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 23:30 το βράδυ ξεκίνησαν για την επίθεση τρία αυτοκίνητα, σε καθένα από τα οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα. Έκαναν περιπολίες στα στενά του Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη. Στην οδό Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο έστριψε στην οδό Γαζή. Βγήκαν έξω τρία άτομα και ρώτησαν την ομάδα του Άλκη, τι ομάδα είναι. Στο μεταξύ σταμάτησαν και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Τα δύο άτομα από την παρέα του Άλκη πρόλαβαν και έφυγαν, δυστυχώς, όμως οι άλλοι τρεις δέχτηκαν τα βίαια χτυπήματα.

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των αστυνομικών, που μεταφέρουν τι τους είπαν οι συλληφθέντες. “Αυτός που έφυγε στην Αλβανία κρατούσε μαχαίρι, τέσσερα άτομα είχαν σιδερένιους σωλήνες, ο ένας ξύλινο στειλιάρι και ο άλλος δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαίρι τραυμάτισε και αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του” δήλωσε αστυνομικός.

δολοφονία Άλκης

Σχετικά με τον 21χρονο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι αναφέρεται ότι είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε περιστατικό οπαδικής βίας. “Πριν από ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση στον Φοίνικα από οπαδούς του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο νοσοκομείο. Έλεγε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που υπέστη”, είπε ο αστυνομικός.

Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρεπάνι, υπάρχει και συλληφθείς που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε την παρέα του Άλκη. Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επίθεση. “Ναι ήμουν στο ένα αυτοκίνητο και είχα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκα σε έναν εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι. Δεν επιτέθηκα, όμως, στον θανόντα. Από το δικό μου μαχαίρι τραυματίστηκα στο χέρι και συγκεκριμένα στον δείκτη του δεξιού μου χεριού” δήλωσε ο 22χρονος.

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία-Οπαδός

Το “φτάνει, φτάνει” και η επικοινωνία σε διαδικτυακή εφαρμογή

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, την ώρα που μαχαίρωναν τον Άλκη και την παρέα του, ακούστηκε δυνατά μία φωνή από ένα από τα θύματα, που φώναξε “φτάνει, φτάνει”. Εκείνη τη στιγμή, οκτώ οπαδοί του Άρη εμφανίστηκαν στο σημείο και μόνο τότε οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματα και έφυγαν.

Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται και μία σημαντική επικοινωνία λίγο πριν τη δολοφονία, όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί. Μερικές ώρες πριν την φονική επίθεση, στις 18.59, υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 37 δευτερολέπτων σε διαδικτυακή εφαρμογή μεταξύ του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης και ενός εκ των πρωταγωνιστών του αιματηρού περιστατικού με θύμα τον Άλκη. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα δύο άτομα που επικοινώνησαν, πήγαν αρχικά σε αγώνα βόλεϊ, μετά στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μετά στην περιοχή Χαριλάου, όπου πήραν μέρος στην αιματηρή επίθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από το αιματηρό περιστατικό με θύμα τον 19χρονο, είχε γίνει κάλεσμα, για συμμετοχή στην επίθεση από οπαδούς της ίδιας ομάδας, από ακόμα δύο συνδέσμους του ΠΑΟΚ.

“Έκανα βλακεία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι” – Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος για τον δράστη με το φονικό όπλο

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που συνελήφθη πρώτος λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία και έχει ήδη προφυλακιστεί, φέρεται να κατονόμασε τον δράστη που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 19χρονο.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 23χρονος κατέθεσε στην απολογία του στην ανακρίτρια, τα εξής: “Τα άτομα που επέβαιναν στο POLO μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν… Ο 21χρονος Γ.Κ. ήταν αυτός που έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα. Όταν συναντηθήκαμε κατά την επιστροφή μας στον Σύνδεσμο τον άκουσα να λέει: ‘Έκανα βλακεία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι'”.

δρεπάνι

Μετά την απολογία του, ο 23χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Τα επόμενα 24ωρα, ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθούν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

“Όρμησαν και μαχαίρωναν διαρκώς”

Στη δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνονται σοκαριστικά στοιχεία από τα όσα φέρονται να κατέθεσαν στους αστυνομικούς ορισμένοι εκ των συλληφθέντων. Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε η ΕΡΤ, το απόγευμα της Τρίτης.

“Η επίθεση έγινε σε ιδέα του ίδιου του 23χρονου” που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Όπως τόνισαν ορισμένοι από τους συλληφθέντες, είχε προηγηθεί “μια οπαδική επίθεση στο Ωραιόκαστρο”. “Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους, ένας στενός κλοιός οπαδών, και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν έξω από σύνδεσμο τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30 το βράδυ”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Όπως φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, “πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά Χαριλάου” και στη συνέχεια περιέγραψαν ότι έκαναν βόλτες στα στενά της περιοχής. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταθέσεις τους, ο 23χρονος -που περιγράφεται ως το πρόσωπο που έκανε κουμάντο στους “μικρούς”- ρώτησε τηλεφωνικά αν υπήρχαν Αρειανοί εκείνη την ώρα στην Χαριλάου και η εικόνα που του δόθηκε ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλά πρόσωπα. “Το κομβόι άρχισε να αναζητεί οπαδούς, ψάχνοντας στους στενούς δρόμους”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Thessaloniki - Alkis

Περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων υποστήριξαν ότι τα τρία αυτοκίνητα βρίσκονταν στην οδό Πλαστήρα. Σημειώνεται ότι ένα εξ’ αυτών των οχημάτων δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και ένα πρόσωπο που ήταν μέσα σε αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Αυτό, το τρίτο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη δικογραφία, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. “Τότε, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν ‘Άρης’, βγήκαν οι επιβαίνοντας από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια”, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς, οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν, δε, δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το δεύτερο που κρατούσε ένα μαχαίρι. “Δεν μπορούμε να πούμε ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς”, επισημαίνεται. Οι συλληφθέντες επικαλούνται μάλιστα ότι ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο χέρι από το ίδιο το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ