Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον δράστη

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για τον 32χρονο που διέπραξε τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα. Συγκεκριμένα σκότωσε την 28χρονη πρώην σύζυγό του, Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο στις 5 Απριλίου 2021 στο πατρικό σπίτι τους.

Με πλήρη καταλογισμό για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δύο τετελεσμένες και μια σε απόπειρα, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από πρόθεση κατά συρροή (σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, του πεθερού και της πεθεράς του), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου παραπέμπει σε δίκη τον 32χρονο δράστη.

Με απόφαση του Συμβουλίου, η κράτηση του 32χρονου, στην Ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, παρατείνεται για ακόμη έξι μήνες, προκειμένου ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας να ορίσει πού θα γίνει η δίκη του στο ΜΟΔ και σε ποια πόλη, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως που ασχολήθηκε με την υπόθεση για παραπομπή του σε δίκη ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, ήξερε τι έκανε και προτείνει να μην του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο 32χρονος δράστης, είχε αποφασίσει να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, γι’ αυτό και όταν πήγε στο σπίτι το απόγευμα της μοιραίας εκείνης ημέρας πήρε μαζί του το μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών, κάτι που ο ίδιος είπε, ότι το είχε πάντα μαζί του γιατί είχε σύνδρομο καταδίωξης.

Επίσης, αναφέρει πως όταν ο δολοφόνος έφυγε από το σπίτι του φονικού, δεν πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του σε χωριό της περιοχής Λεχωνίων, για να συζητήσει μαζί της πώς θα έρχεται σε επαφή με το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, αλλά είχε σκοπό να διαφύγει από αστυνομικό που τον αντιλήφθηκε και τον καταδίωκε.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δράστης αφού πήγε στο σπίτι των πεθερικών του στη Μακρινίτσα στις 5 Απριλίου 2021 και σκότωσε την πρώην σύζυγό του με το μαχαίρι καταφέρνοντάς της χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά και τον αδελφό της, που ειδοποιήθηκε και πήγε στο σπίτι για να βοηθήσει, τον οποίο έπληξε στην κοιλιά και στην καρδιά και αφού είχε τραυματίσει την πρώην πεθερά του, διέφυγε με το αυτοκίνητό του και συνελήφθη από την Αστυνομία, στη διαδρομή μεταξύ Άνω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου, στις 10.30 τη νύχτα του φονικού, 2,5 ώρες μετά τη διπλή ανθρωποκτονία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ