Δίωξη για κακούργημα στους 4 Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Δίωξη για κακούργημα στους 4 Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους 4 Κούρδους που συνελήφθησαν στη γιάφκα στο Γκύζη.

Το DNA ενός εκ των τεσσάρων Τούρκων κουρδικής καταγωγής, που συνελήφθησαν χθες στο Γκύζη, ταυτοποιήθηκε σε ιμάντα αντιαρματικής ρουκέτας και σε σημαίες με το έμβλημα της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) που είχαν βρεθεί στο φουσκωτό-οπλοστάσιο που είχε εντοπιστεί ανοιχτά της Χίου.

Ο 49χρονος ταυτίζεται επίσης δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία.

Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2011, όπου και σε αυτή την περίπτωση ταυτοποιήθηκε DNA του σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Ο 49χρονος και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, τρομοκρατική πράξη με προμήθεια εκρηκτικών υλών, τρομοκρατική πράξη με διακεκριμένη περίπτωση όπλων, πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι 4 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από το οπλοστάσιο που βρέθηκε στη γιάφκα των Τούρκων κουρδικής καταγωγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ