Dior: Όλα τα “βλέμματα” στο Καλλιμάρμαρο για το φαντασμαγορικό ντεφιλέ – Οι 400 προσκεκλημένοι

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φαντασμαγορική επίδειξη μόδας του οίκου Dior, απόψε στις 21.00 στο Καλλιμάρμαρο, έχει ξεκινήσει. Σε λίγες ώρες το Καλλιμάρμαρο θα γεμίσει με φως και κάλλος, με τις εικόνες να προβάλλονται σε όλη τη γη και όλα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας θα είναι πάνω στη χώρα μας.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για να είναι όλα έτοιμα για το βράδυ, όπου θα παρουσιαστεί η Resort συλλογή του οίκου, που συνδυάζει τις δημιουργίες του με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η μεγάλη οθόνη έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ώστε να μπορούν όλοι οι προσκεκλημένοι να παρακολουθήσουν την επίδειξη και οι προβολείς θα ανάψουν ακριβώς στις 21.00. Στον χώρο υπάρχουν σεκιούριτι, ενώ ο διάδρομος της πασαρέλας θα είναι κατά μήκος του σταδίου για να υπάρχει καλή ορατότητα από παντού. Στις τέντες θα είναι τα παρασκήνια όπου θα ετοιμάζονται τα μοντέλα για να βγουν στην πασαρέλα.

400 προσκεκλημένοι

Τετρακόσιοι θα είναι οι προσκεκλημένοι – μικρός αριθμός συγκριτικά με την χωρητικότητα του σταδίου- εκ των οποίων οι 70 θα είναι Έλληνες. Οι προσκλήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί απευθείας από τη Γαλλία και τον οίκο μόδας σε ανθρώπους που παρακολουθούν πιστά τα ντεφιλέ του Dior και είναι πιστοί του οίκου. Εκτός από τους υψηλούς προσκεκλημένους, την επίδειξη θα παρακολουθήσουν και όσοι βοήθησαν για να γίνουν οι δημιουργίες, όπως υφάντρες, ράφτρες κ.α. και με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουν όλους όσους εργάστηκαν για να είναι όλα έτοιμα.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Ομίλου LVMH, στον οποίο ανήκει ο Dior έχει ήδη έρθει στην χώρα μας και θα συνοδεύεται από την καλλονή σύζυγό του, super model και φιλάνθρωπο Ναταλία Βοντιάνοβα που θα κάθονται frond row. Δίπλα τους και σε ρόλο οικοδέσποινας θα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα.

Από το Σουφλί έως την Κρήτη

Η υψηλή ραπτική είναι τέχνη και οι Έλληνες τεχνίτες και καλλιτέχνες είναι άριστοι δημιουργοί. Κληρονομιά και νεωτερικότητα θα συνδυαστούν σε μια ειδική κολεξιόν για να αναδειχθεί η συναρπαστική ιστορία, ο πολιτιστικός πλούτος και η εξαιρετική τεχνογνωσία της Ελλάδας, με επισήμανση στις περιφερειακές τέχνες, από την ύφανση έως το κέντημα, το μετάξι έως τα κεραμικά, τα χαλιά έως τα κοσμήματα. Αυτή η πλουραλιστική αριστεία που αντικατοπτρίζει την άπειρη δημιουργικότητα της Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε πολλαπλές τοπικές συνεργασίες με εξειδικευμένους τεχνίτες από όλη τη χώρα. Από το Σουφλί έως την Κρήτη και από την Ηπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, Ελληνες δημιουργοί έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τον οίκο. Η συνεργασία τέτοιας εμβέλειας θα δώσει ώθηση στην καριέρα πολλών από αυτούς και θα τους ανοίξει την πόρτα σε ένα διεθνές πελατολόγιο, όταν πέσει η αυλαία της παρουσίασης στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δέκα Ελληνίδες φωτογράφοι που έχουν επιλεγεί από τον Dior για να κάνουν τις φωτογραφίσεις με τις ελληνικές δημιουργίες του οίκου στους αρχαιολογικούς χώρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ