Υπερθέαμα στο Καλλιμάρμαρο – Όλα όσα σχεδιάζει ο οίκος Dior

Του Γιώργου Χώραΐτη

Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα στραφούν το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης οι προβολείς της δημοσιότητας, καθώς ο γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής Dior θα παρουσιάσει στον χώρο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένα πολύπλευρο υπερθέαμα με θέμα τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία, με αναφορές στον ρόλο του ελληνικού πνεύματος στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αξιών της ανθρωπότητας. Η ειδική συλλογή του οίκου με την ονομασία «Dior Cruise Collection» που θα αποκαλυφθεί στην καρδιά της Αθήνας θα είναι «Made in Greece», αναδεικνύοντας την ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία και τις αρχαιοελληνικές αισθητικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos). Για το project «Dior Celebrates Greece», στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί στο Καλλιμάρμαρο και η ειδική κολεξιόν που θα τιμά την Ελλάδα, θα συνεργαστούν με τον διεθνή οίκο εκατοντάδες Έλληνες επαγγελματίες, φωτογράφοι, καλλιτέχνες, τεχνίτες, δημιουργοί, μουσικοί και τεχνικοί. Οι περίπου 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που θα φθάσουν στην Αθήνα από όλο τον πλανήτη για να παρακολουθήσουν στο Καλλιμάρμαρο το ντεφιλέ υψηλής ραπτικής, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων, που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων, καθώς και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας.

Από το Σουφλί έως την Κρήτη

Η υψηλή ραπτική είναι τέχνη και οι Ελληνες τεχνίτες και καλλιτέχνες είναι άριστοι δημιουργοί. Κληρονομιά και νεωτερικότητα θα συνδυαστούν σε μια ειδική κολεξιόν για να αναδειχθεί η συναρπαστική ιστορία, ο πολιτιστικός πλούτος και η εξαιρετική τεχνογνωσία της Ελλάδας, με επισήμανση στις περιφερειακές τέχνες, από την ύφανση έως το κέντημα, το μετάξι έως τα κεραμικά, τα χαλιά έως τα κοσμήματα. Αυτή η πλουραλιστική αριστεία που αντικατοπτρίζει την άπειρη δημιουργικότητα της Ελλάδας δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε πολλαπλές τοπικές συνεργασίες με εξειδικευμένους τεχνίτες από όλη τη χώρα. Από το Σουφλί έως την Κρήτη και από την Ηπειρο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, Ελληνες δημιουργοί έχουν ξεκινήσει συνεργασία με τον οίκο. Η συνεργασία τέτοιας εμβέλειας θα δώσει ώθηση στην καριέρα πολλών από αυτούς και θα τους ανοίξει την πόρτα σε ένα διεθνές πελατολόγιο, όταν πέσει η αυλαία της παρουσίασης στην Αθήνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δέκα Ελληνίδες φωτογράφοι που έχουν επιλεγεί από τον Dior για να κάνουν τις φωτογραφίσεις με τις ελληνικές δημιουργίες του οίκου στους αρχαιολογικούς χώρους.

O Dior live στις περιοχές των Ελλήνων δημιουργών

Προς τιμήν των Ελληνίδων και των Ελλήνων τεχνιτών που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, ο οίκος Dior θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών όπου ζουν και εργάζονται οι Ελληνες δημιουργοί να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί η ζωντανή αναμετάδοση του γεγονότος σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί και στην Καλαμάτα, περιοχές της Ελλάδας που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, αλλά και σύνδεσης του διάσημου οίκου με τη δεξιοτεχνία και τις πρώτες ύλες στις οποίες βασίστηκε το πολύπλευρο εγχείρημα της ελληνικής κολεξιόν του Dior, αλλά και στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να παρακολουθήσουν live τη φαντασμαγορική εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο «Cine Paris», στην καρδιά της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ