Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα: Η Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε την πεζή διέλευση των μαθητών – Αντιδρούν οι γονείς

Η πρόταση της Επιτροπής Παιδείας της Ανατολικής Σάμου για την πεζή διέλευση των μαθητών/ μαθητριών προς το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση από τα μέλη της και θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια εβδομάδα, περίπου, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς διαμαρτύρονται και αρνούνται τα παιδιά τους να διέρχονται πεζά με το φόβο πιθανής πτώσης κτιρίου ή μέρους του που έχει κριθεί ακατάλληλο.

«Έπεσε μετόπη κτιρίου. Το θέμα είναι η διαδρομή. Είναι επικίνδυνο. Δεν περνάνε μόνο παιδιά. Ηλικιωμένοι και τουρίστες που περνάνε από τα στενά για να επισκεφθούν το χωριό. Υπάρχει νόμος τα παιδιά να πηγαίνουν με σχολικό μέχρι την είσοδο του σχολείου. Την πεζή διαδρομή δεν τη δεχόμαστε. Το ξέρουν 10 μήνες. Τους είπαμε ξεκινήστε να φτιάχνεται το σχολείο και τη διαδρομή. Θα φτάσουμε σε βροχές, ανέμους τα παιδιά να περνάνε με τα πόδια για το σχολείο και εμείς να ανησυχούμε αν θα τους έρθει τίποτα στο κεφάλι» δήλωσε ο κ. Τάσος Αστερινός, Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων/ κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παγώνδα και Νηπιαγωγείου Ηραίου, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» στους 99,8 fm.

Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή Παιδεία υποστηρίζει ότι πρότεινε την παραπάνω προσωρινή λύση έχοντας ενημερωθεί για την άρση επικινδυνότητας του συγκεκριμένου μέρους. «Σε κανένα άλλο μέρος δεν έχει επικινδυνότητα. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν λυθεί το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Γιάννης Αξιώτης, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Αν. Σάμου.

Πηγή: samiaki.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ