Δημοσκόπηση GPO: Έξι στους δέκα πολίτες μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών

Σημαντικές είναι οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων στη ζωή των καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με το 2ο μέρος της δημοσκόπησης της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έξι στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει τις αγορές τους.

Δημοσκόπηση GPO: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, ελληνοτουρκικά και παρακολουθήσεις 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες δηλώνουν ότι έχουν περιορίσει τις αγορές τους ακόμη και όταν μιλάμε για βασικά είδη της καθημερινότητας. Συγκεκριμένα «Πολύ και αρκετά» δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές το 62,8%, ενώ μόνο το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τις έχει περιορίσει «λίγο ή καθόλου». Δηλαδή η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» σε μεγάλο βαθμό περισσότερους από έξι στους δέκα.

δημοσκόπηση GPO αγορές

Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης – Το μεγαλύτερο πιθανό κόστος για την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση GPO: Mεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα ζητά η πλειοψηφία

Όσον αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, το 44.4% των πολιτών θεωρεί ότι τα κυβερνητικά μέτρα είναι «θετικά ή μάλλον θετικά», ενώ το 55% απαντά ότι είναι «αρνητικά και μάλλον αρνητικά». Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι η πλειοψηφία θα ήθελε περισσότερα μέτρα στήριξης.

δημοσκόπηση GPO τιμολόγια ρεύματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ