Δήμος Νέας Σμύρνης: Η ανακοίνωση μετά την αναγγελία για γάμο ομόφυλου ζευγαριού – «Αναμένουμε το ΦΕΚ»

Μία ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δημοσιεύθηκε η πρώτη αναγγελία γάμου από ζευγάρι που μένει στην Νέα Σμύρνη. Με αφορμή αυτό ο Δήμος Νέας Σμύρνης εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα αναμένει τη σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ προκειμένου να γίνει ο γάμος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρει: «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

Σταύρος Γαβριλιάδης – Δημήτριος Ελευσινιώτης: Το ζευγάρι που ετοιμάζεται να παντρευτεί

Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης

«Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης χτίζουν μια κοινή ζωή. Αγόρασαν ένα σπίτι και έκαναν οικογένεια. Αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορούσαν να παντρευτούν ή και οι δύο να αναγνωριστούν ως γονείς των τριών παιδιών τους — μέχρι αυτή την εβδομάδα» αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια από την ελληνική Βουλή.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ακόμη ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η αναγγελία του γάμου τους δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, το πρωί της Παρασκευής (16/1).

αναγγελία γάμου ομόφυλα ζευγάρια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ