Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η πρώτη γνωριμία με την Αλίκη και οι ομηρικοί καβγάδες

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Όταν κάποιος βλέπει το όνομά του, αυτομάτως σκέφτεται την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σπούδασε ηθοποιός στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου κι έκανε την πρώτη εμφάνισή του με την «Εκάβη» του Ευριπίδη το 1955. Στη συνέχεια και ως το 1960 ερμήνευσε αρκετούς σημαντικούς ρόλους στο Θέατρο Τέχνης.

Η συνάντησή του το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας «Αστέρω» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτέλεσε αρχή της ιστορίας του διασημότερου ζευγαριού στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου.

Το 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και απέκτησαν τον Γιάννη.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ωστόσο, ο θυελλώδης γάμος τους δεν κράτησε πολύ.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Η πρώτη γνωριμία και οι… κόντρες με την Αλίκη

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε μιλήσει σε συνέντευξή του για την πρώτη φορά που συνάντησε την Αλίκη στη σχολή του Εθνικού, τον Οκτώβριο του 1952. Περίμεναν και οι δύο στο φουαγιέ για να δώσουν τις πρώτες τους εξετάσεις. Η αρχική αντιπάθεια όμως κατέληξε σε έναν μεγάλο έρωτα.

«Μου λέει από πού είσαι; Της λέω από τον Πειραιά. Εγώ είχα φύγει κρυφά από τον πατέρα μου. Από τον Πειραιά, με ρώτησε κάπως υποτιμητικά. “Γιατί εσύ που μένεις;” τη ρώτησα.”Κοντά στον Άγιο Παύλο” μου είπε. Α! Κοντά στα τρένα της είπα».

Δημήτρης και Γιάννης Παπαμιχαήλ

«Ούτε μου έδινε σημασία. Ήμουν εκεί με τα σοσόνια. Ασχημόπαππο ήμουνα; Μικρή ήμουνα; Δεν ξέρω!»,  είχε εκμυστηρευτεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την πρώτη τους συνάντηση στην σχολή του Εθνικού, στην συνέντευξη της στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993.

«Ξανασυνάντηθηκα με τον Δημήτρη στην “Αστέρω” το 1958. Και θυμάμαι του λέω: “Εσύ πήρες το Άριστα, αλλά εγώ μπαίνω πρώτη στους τίτλους. Σφαχτήκαμε!».

Ο πρώτος καβγάς, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στην Αλίκη και τον Δημήτρη, έγινε αμέσως μετά τον γάμο τους, στους Δελφούς, στις 18 Ιανουαρίου του 1965.

O Δημήτρης Παπαμιχαήλ είχε πει πολλά χρόνια αργότερα «Ενώπιος Ενωπίω» για τον χωρισμό τους: «Αν η επιτυχία ήταν μικρότερη, αν ήμασταν ένα φυσιολογικό ζευγάρι, θα είχαμε σώσει τον γάμο μας».

Πηγή πληροφοριών: Wikipedia, SanSimera.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ