Δημήτρης Λιγνάδης: Διακοπή της δίκης – Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Στις 3 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω κωλύματος ενός μέλους του δικαστηρίου.

της Άννας Κανδύλη

Επί της ουσίας πάντως ούτε και σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία αφενός γιατί 9 με 11 είχαν στάση εργασίας οι γραμματείς, ενώ στις 11 που ανέβηκε η έδρα ανακοινώθηκε το κώλυμα της δικαστικής λειτουργού.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη. «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Στο δικαστήριο είχε οδηγηθεί από νωρίς το πρωί ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ προσήλθαν και οι καταγγέλλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, και πως προτίθεται να καταβάλει ακόμη και τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν 20 με 30 άτομα και η Ανοιχτή Ορχήστρα, η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ