Ουκρανία: Πού βρίσκεται ο Ζελένσκι – Αναφορές ότι αλλάζει τοποθεσίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραμένει στο Κίεβο, δήλωσε ο σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Mykhailo Podoliak σε μια ενημέρωση στο Κίεβο πριν από λίγο. Ήδη από εχθές είχαν πολλαπλασιαστεί οι αναφορές ότι ο Ζελένσκι αλλάζει τοποθεσίες συχνά υπό τον φόβο δολοφονίας του από τις ρωσικές δυνάμεις. Άλλωστε στα διαγγέλματά του υπενθυμίζει ότι είναι ο νούμερο ένα στόχος της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το interfax, ο Ουκρανός σύμβουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “το βασικό σενάριο της ρωσικής ειδικής επιχείρησης είναι ξεκάθαρο. Ο μόνος στόχος είναι να πάνε στο Κίεβο και να καταστρέψουν την ηγεσία της Ουκρανίας και προσωπικά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι παραμένει στο Κίεβο, πρέπει να δείξει τι σημαίνει η σταθερότητα και ενότητα του ουκρανικού λαού”.

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση, ο Podoliak είπε ότι οι εμπορικές τράπεζες είναι κλειστές, ο κρατικός τραπεζικός τομέας λειτουργεί.

“Κινητές επικοινωνίες, ενέργεια, νερό, όλα λειτουργούν κανονικά. Τα λιμάνια είναι όλα κλειστά, οι πτήσεις κλειστές. Τα καύσιμα είναι πρόβλημα, υπάρχουν ελλείψεις καυσίμων. Υπάρχουν αρκετά αγαθά στα καταστήματα. Τα φαρμακεία λειτουργούν. Όλες οι κρίσιμες υποδομές” τόνισε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ