Δημήτρης Φουρλεμάδης: 8 χρόνια ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο με την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε το Εφετείο, στον Δημήτρη Φουρλεμάδη.  Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο για υπεξαίρεση άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό που είχε δοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες, μέσω της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση της απόφασης του Εφετείου και αναστολής της εκτέλεσης της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, πρώην επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση. Η απόφαση του Εφετείου αφορά συγκεκριμένα στο κακούργημα της «υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου» αλλά και στο επίσης κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορά προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατ. ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. Φουρλεμάδη) που δόθηκε από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Φουρλεμάδης φέρεται ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα 5,6 εκατομμύρια ευρώ αλλά και άλλες μικρότερες επιχορηγήσεις που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, την περίοδο 2005-2006, για φιλανθρωπικές αποστολές οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν με τα χρήματα να ξοδεύονται για άλλους σκοπούς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ