Δήμαρχοι:”Όχι” στη διαθεσιμότητα

Δήμαρχοι:”Όχι” στη διαθεσιμότητα

 

«Όχι» στην αποστολή των στοιχείων υπαλλήλων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας εξακολουθεί να λέει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

«Δε θα συνηγορήσουμε στη διαδικασία. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι της δικής τους αδυναμίας. Τα στοιχεία υπάρχουν στο υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο οποίος αντιπρότεινε να υπάρξει κινητικότητα εργαζομένων, δεδομένου ότι πολλοί δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό.

 

Όπως είπε, εδώ και χρόνια υπάρχουν πέντε – έξι δήμοι που έχουν δηλώσει πλεονάζον προσωπικό, αλλά για να γίνουν οι μετακινήσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση και υπογραφή υπουργού, που δεν έχει δοθεί.

 

«Η αξιολόγηση του προσωπικού, με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων των ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα» εξήγησε.

 

Ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι το σχέδιο της διαθεσιμότητας «δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και απειλεί με διάλυση τους δήμους και τους οργανισμούς τους».

 

Ανέφερε επίσης πως οι οριζόντιες πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά και άσκησε κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, λέγοντας πως θα έπρεπε πρώτα να είχαν ζητηθεί τα κενά που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση -εκτιμώνται σε 5.000- και ύστερα να γίνουν οι μετατάξεις.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ