Δήμαρχος Κιλελέρ: Κινδυνεύουν να «πνιγούν» χωριά στην Κάρλα – Η λίμνη έγινε σε 2,5 ημέρες όπως ήταν πριν από την αποξήρανση

Σήμα κινδύνου για την λίμνη Κάρλα και για το ενδεχόμενο «να πνιγούν χωριά» εξέπεμψε ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος κάλεσε σε δραματικούς τόνους να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην πνιγούν παρακείμενα χωριά με πρώτο το Σωτήριο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, χρειάστηκαν μόλις 2,5 ημέρες για να δημιουργηθεί ξανά η λίμνη Κάρλα στο μέγεθός της, όπως ήταν πριν την αποξήρανσή της το 1962, όταν οι αρχές τότε επί 1,5 χρόνο άδειαζαν το νερό.

Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Κιλελέρ, σήμερα, Τετάρτη (13/9). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νασιακόπουλος, εάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτο το χωριό Σωτήριο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως πέραν των αρχικών πλημμυρικών φαινομένων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χωριό πλημμυρισμένο στον Δήμο Κιλελέρ.

«Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα» εξήγησε.

Σοκάρει, τέλος, η εκτίμηση πως από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων στον Δήμο Κιλελέρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ