Δίκη Πισπιρίγκου: Κόντρα Κούγια – Δασκαλάκη για το εάν έβλεπε η Τζωρτζίνα

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σε δηλώσεις τους πριν από την έναρξη της δίκης, οι δικηγόροι της κατηγορουμένης και του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρθηκαν στα σενάρια ότι η άτυχη Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και είχε νοητική υστέρηση, μετά το επεισόδιο που είχε. Ο δικηγόρος του πατέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, εμφανίζεται εξοργισμένος με τα σενάρια που διακινεί η υπεράσπιση της 34χρονης Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, είπε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους: «Επειδή διακινείται από την υπεράσπιση το σενάριο ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και είχε νοητική υστέρηση. Ο κ. Δασκαλάκης μου ζήτησε να μεταφέρω την αντίδρασή του γι’ αυτά που ακούγονται. Και είναι ξεκάθαρος σε αυτό. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη».

«Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα και μάλιστα μου ζήτησε, επίσης, να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται για το γεγονός ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισής της», τόνισε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας. Όπως τόνισε ο ποινικολόγος, μετά την εξέταση κάποιων μαρτύρων «εγώ είπα τι να κάνεις ένα παιδί, αν είσαι ένας άνθρωπος που το πήγες υγιές σε μία κλινική, στο Καραμανδάνειο, και στο παραδίδουν στη ΜΕΘ χωρίς να έχει καν νοητικές λειτουργίες, χωρίς να βλέπει, χωρίς να έχει χέρια, πόδια, να μην καταλαβαίνει τίποτα και αυτοί διαστρέβλωσαν (σσ. τηλεοπτική εκπομπή)».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «το ότι το παιδί δεν έβλεπε, το έχει πει η κ. Παπαθεοδωροπούλου στην κατάθεσή της από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος αντί να καθίσει να διαβάσει τι έχει πει η γιατρός, έχει γίνει εκπρόσωπος τύπου του κ. Δασκαλάκη; Είναι ντροπή για τους δικηγόρους. Ο κ. Δασκαλάκης είναι απών στην διαδικασία, εμφανίζεται κατά διαλείμματα, εργάζεται απ’ ότι έχω μάθει», πρόσθεσε ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ