Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε τα επεισόδια στην Τζωρτζίνα» – Τι κατέθεσε εντατικολόγος

Για επεισόδια του παιδιού που δεν εξηγούνται επιστημονικά και για μία «ψύχραιμη» έως «ψυχρή» μητέρα, έκανε λόγο η εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου Αλεξία Παπαθεοδωροπούλου, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας μήνυσε την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά – Η ερώτηση για την Ίριδα

Της Άννας Κανδύλη

Η κ. Παπαθεοδωροπούλου είχε εξετάσει το παιδί μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και την παρακολουθούσε και όλο το διάστημα που νοσηλεύτηκε στη Παιδιατρική κλινική του Ρίου.
Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και για το τι προκαλεί η κεταμίνη, η ουσία που κατά το κατηγορητήριο χορηγήθηκε στο παιδί από τη μητέρα του επιφέροντας τόσο το επεισόδιο που το άφησε τετραπληγικό τον Απρίλιο του 2021 όσο και τον θάνατό του λίγους μήνες αργότερα.

Πρόεδρος: Είστε παιδίατρος εντατικολόγος. Τι είναι η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Φάρμακο που χρησιμοποιούμε για καταστολή παιδιών σε πράξεις που έχουν μικρή διάρκεια. Συγκρατεί τα αντανακλαστικά ώστε να κάνεις μια πράξη με μικρή διάρκεια. Χορηγείται και σε διασωληνωμένα παιδιά.

Πρόεδρος: Πώς χορηγείται; Σε συνδυασμό με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο, δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας.

Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ