Δίκη Γραικού: «Η σορός ήταν σαπωνοποιημένη με σημάδια υπέρμετρης βίας»

Με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών των δυο πλευρών συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, που πραγματοποίησε τη νεκροψία στη σορό του Δημήτρη Γραικού που βρέθηκε δυο χρόνια μετά τον θάνατό του, το 2019, κατέθεσε ότι οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες καθώς «η σορός ήταν σε καθολική σήψη, είχε σαπωνοποιηθεί. Βρισκόταν σε υγρό περιβάλλον και οι ιστοί έγιναν σαν κερί, που αν το πιάσεις διαλύεται», όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Όπως περιέγραψε, το θύμα δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και στα πλευρά. Υπέστη βαριά θωρακική κάκωση (πάνω από 4 κατάγματα με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του πνεύμονα). Η ιατροδικαστής, κατέθεσε πως οι κακώσεις στη σορό ήταν προθανάτιες και πως η αιτία θανάτου φαίνεται να προήλθε από τη θωρακική κάκωση. «Η βαρύτητα της κάκωσης μετράει τη βαρύτητα της βίας», τόνισε η κα Ζαγγελίδου.

Η ιατροδικαστής σημείωσε πως τα ευρήματα έδειξαν ότι ο Δημήτρης Γραικός δέχτηκε υπέρμετρη βία που αντιστοιχεί σε κρουστική δύναμη που συναντάται συνήθως σε θύματα τροχαίου. «Υπήρξε βαριά θωρακική κάκωση γιατί από τα 24 πλευρά τα 10 είχαν κατάγματα», ενώ στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι τα κατάγματα του κατηγορουμένου προήλθαν από την προσπάθεια του να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στον Γραικό, είπε πως «ακόμη και οι αδαείς τρόποι για ΚΑΡΠΑ είναι επικεντρωμένοι στην περιοχή του στέρνου».

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ