Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Έφτασε η ώρα της εισαγγελικής πρότασης

Την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα ακούσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι που δικάζονται εδώ και 4,5 μήνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που πάγωσε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα αναμένεται να αναπτύξει, νομικά εμπεριστατωμένα, την πρότασή της προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, τις μαρτυρικές καταθέσεις και απολογίες. Κατά πληροφορίες, η πρότασή της θα ξεπερνάει τις 400 σελίδες, ενώ όπως προανήγγειλε η ίδια, η αγόρευση θα διαρκέσει 10 ώρες. «Δεν μπορείς να τα θυμάσαι όλα απ’ έξω, ούτε θέλεις να ξεχάσεις κάτι», ανέφερε η κ. Κλιάμπα κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου, καλώντας όλους τους παράγοντες της δίκης να «οπλιστούν με υπομονή».

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες. Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών- ένα μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ