Διήμερη κακοκαιρία έρχεται από την Γένοβα: Πού θα «χτυπήσει» ο πολικός αεροχείμαρρος – Τι θα γίνει στην Αττική

Βροχερός ο καιρός

Δύο ημέρες θα διαρκέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του με τα φαινόμενα να είναι έντονα την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην Αττική θα «χτυπήσουν» κυρίως την Παρασκευή αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη,  «βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί κοντά στον κόλπο της Γένοβα και καθώς αυτό θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει σήμερα Πέμπτη την Ιταλία ενώ μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα».

«Τα προγνωστικά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουμε στη διάθεσή μας δίνουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια» συμπλήρωσε.

«Οι περιοχές που εμφανίζουν υψηλές πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες έστω και σε τοπικό επίπεδο με έντονα – επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα είναι τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα, όπως επίσης και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτά τα τμήματα που μόλις επισημάναμε βάζουμε έναν παράγοντα κινδύνου ακόμη πιο αυξημένο σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις. Εκεί δίνουμε μια παραπάνω βαρύτητα διότι οι θάλασσές μας εμφανίζονται πιο θερμές από το κανονικό της εποχής γεγονός που μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια και θερμότητα παραπάνω το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας».

Κολυδάς: Δεν έρχεται κάτι ακραίο

Για καιρικά φαινόμενα τα οποία δεν θα είναι ακραία κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Αλλάζει μετά από πολύ καιρό η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα με δυτική νοτιοδυτική ροή των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα (500hPa), όπου πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κατά περιόδους θα έχουμε βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Προς το παρόν πάντως δεν προβλέπεται κάτι ακραίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά. (Μια σχετική προσοχή την ερχόμενη Παρασκευή προς Σάββατο κυρίως στα βόρεια)», γράφει.

«Η θερμοκρασία μετά την αισθητή πτώση η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, θα αρχίσει ξανά να ανεβαίνει αλλά δεν θα βρίσκεται σε πολύ υψηλές τιμές όπως είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Τέλος οι άνεμοι δεν προβλέπεται σε γενικές γραμμές να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες», τονίζει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-04-2024

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-04-2024

Exit mobile version