Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη – Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου

Τραγική χαρακτήρισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “είμαστε στην κόψη του ξυραφιού”.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Καπραβέλος είπε χαρακτηριστικά πως “δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 25 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και 70-90 νοσηλεύτριες επίσης εξουθενωμένες και πολύ λίγες”.

Ο ίδιος περιέγραψε πως “είμαστε στην κόψη του ξυραφιού!” και η σημερινή “ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”, καθώς αυξάνεται η “δεξαμενή των νοσηλευομένων”.

Αναφερόμενος στην επίταξη, σημείωσε ότι “οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θέλουν κάποιες μέρες για προετοιμασία. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, περιμένουμε ποιος θα χάσει τη ζωή του. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τον διψήφιο αριθμό θανάτων…” και εκτίμησε ότι “η λύση που βλέπουμε είναι η ένταξη όλου του ιδιωτικού τομέα και συστράτευση… Όσο αργούμε χάνουμε χρόνο. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα χρειάζονται εκπαίδευση που έπρεπε ήδη να είχε γίνει”.

Υπογράμμισε επίσης πως “όλοι οι συνάδελφοι δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν το σύστημα. Και περιμένουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα εφαρμογής των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και η πολιτεία να πάρει πιο αποφασιστικά μέτρα. Δεν αρκεί το χειροκρότημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ