Διαθήκη Θεοδωράκη: Όσα αναφέρει σε επιστολή του ο Νίκος Κουρής

Η επιστολή του Νίκου Κουρή σχετικά με τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Στην επιστολή του, τονίζει ότι δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι το DNA δεν το ζητεί για κληρονομικούς λόγους.

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

«Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου. Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη» καταλήγει.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Νίκου Κουρή για τη διαθήκη

«Επί 3 εβδομάδες, αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα», τόνισε αρχικά ο κ. Ροζάκης. Επιπλέον, διευκρίνισε πως η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι οικουμενική, και αυτό θέλει να διατηρήσει και ο πελάτης του.

«Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται την χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να τον αποκλείσουν να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο», συνεχίζει.

Τη Δευτέρα, θα υπάρξουν νέες εξελίξεις σχετικά με το θέμα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα προσέλθει για τη διενέργεια του τεστ DNA.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Οι νέες δηλώσεις για τον πατέρα της και τη διαθήκη

Νέες δηλώσεις έκανε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε συνέντευξή της στην Ελένη Τσολάκη, ενώ η “μάχη” για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζεται.  Αρχικά, μίλησε για την χειρότερη ανάμνησή της αποκαλύπτοντας ότι είναι αυτή του νεκρού πατέρα της στο κρεβάτι του, ενώ αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια και στο βιβλίο της.

“Η πιο έντονη ανάμνηση του πατέρα μου είναι όταν τον είδα νεκρό στο κρεββάτι. Αλλιώς οι αναμνήσεις από τον πατέρα και τη μητέρα μου είναι άπειρες” περιέγραψε.

“Στιγμές έντονες όταν τον πήραν ξαφνικά από το σπίτι στο Βραχάτι, αυτό ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμάς τα παιδιά. Μεγάλη στιγμή ήταν όταν ο μπαμπάς μπήκε στο Καραϊσκάκη και 70.000 κόσμου τον χαιρέταγε” πρόσθεσε.

“Ήταν παθιασμένος με εμένα, ήταν μεγάλος φαν της συγγραφικής μου ιδιότητας” σημείωσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

“Είναι πολύ δυσάρεστο που όλοι ασχολούνται με μένα” ανέφερε και σχετικά με το θέμα της διαθήκης απάντησε ότι “εγώ είμαι ψύχραιμη, δεν στεναχωριέμαι. Είναι φοβερά ενοχλητικό αυτό που συμβαίνει. Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν μπαίνω στο διαδίκτυο. Μαθαίνω κάποια πράγματα από τους φίλους μου, αλλά τους έχω πει να μην μου λένε”.

“Όλα τα χειρίζονται οι δικηγόροι μου και μέχρι εκεί. Δεν θέλω να σχολιάσω κιόλας. Περνάω κανονικά. Στεναχωριέμαι όταν ακούω σημεία και τέρατα αλλά το ξεπερνάω” πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.