Διαρροή φυσικού αερίου στο Παγκράτι: Θέμα ωρών η επιδιόρθωση της βλάβης

Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι θα επιδιορθωθεί η βλάβη στο δίκτυο φυσικού αερίου που προκλήθηκε το μεσημέρι στο Παγκράτι, ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την περιοχή από τη διαρροή του φυσικού αερίου που σημειώθηκε.

Τα παραπάνω επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της ΕΔΑ Αττικής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η βλάβη προκλήθηκε από αντίστοιχη βλάβη, στο σημείο, του δικτύου της ΕΥΔΑΠ.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες των συνεργείων της ΔΕΠΑ για την επιδιόρθωση του αγωγό φυσικού αερίου, απ’ όπου προήλθε η διαρροή, στην συμβολή των οδών Αινείου και Πύρρου, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ εντόπισαν άμεσα το σημείο της διαρροής και διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Στο σημείο βρίσκεται και συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, καθώς οι αγωγοί των δύο εταιρειών είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή πάντως παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία, ενώ απομακρύνθηκαν συνολικά 27 ένοικοι από τις τρεις πολυκατοικίες, δίπλα στο σημείο της διαρροής.

Επίσης παραμένουν για κάθε ενδεχόμενο σε επιφυλακή 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ