Αθήνα: Διαμαρτυρία γονέων για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων – Zητούν να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ραντεβού στους δρόμους έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (20/11) οι Σύλλογοι Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Αθήνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις κτιριακές υποδομές των σχολικών ιδρυμάτων.
Οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συλλόγων βρίσκονται στο Δημαρχείο Αθηνών, στην Πλατεία Κοτζιά, όπου είναι σε εξέλιξη το δημοτικό συμβούλιο και ζητούν να παρέμβει αντιπροσωπεία προκειμένου να θίξει το θέμα. Λόγω της διαμαρτυρίας, κλειστή είναι η οδός Αθηνάς.
Σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέφεραν για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων πως «σοβάδες και πόρτες πέφτουν, κτίρια πλημμυρίζουν, καλώδια κρέμονται. Απουσιάζουν βασικές υποδομές, όπως εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, εικαστικών και χώροι γυμναστικής, ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την προσβασιμότητα και την ισότιμη εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες. Παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες κλουβιά, ενώ ακόμα υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ. Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά και λύκεια. Η δε κατάσταση στα ειδικά σχολεία είναι ακόμα χειρότερη.  Συνολικά, η συντήρηση των κτιρίων είναι ανύπαρκτη».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως απαιτούν «να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος επιστημονικός αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος από αρμόδια κλιμάκια και χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο Δήμος να απαιτήσει την ανέγερση σχολικών κτιρίων, να προχωρήσει τώρα η συντήρηση των σχολικών κτιρίων με τις ανάλογες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα σχολεία από το κράτος και τον Δήμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ