Δερβενοχώρια: Μπήκε στην Αττική η φωτιά – Κατευθύνεται προς Μαγούλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν καθώς υπάρχει μέτωπο χιλιομέτρων με την φορά του ανέμου να την σπρώχνει προς τη Μάνδρα και να πλησιάζει απειλητικά προς την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ οι τελευταίες αναφορές από την πυροσβεστική λένε πως η φωτιά πηγαίνει προς την Μαγούλα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής εδώ και αρκετή ώρα είναι χωρίς ρεύμα τα Βίλια και η Οινόη.

O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η όλη στρατηγική το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί το μέτωπο, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. “Είναι σε μια χαράδρα αρκετά μεγάλη, σε μια νοητή ευθεία. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο αυτό και προσπαθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κρατήσουν αυτό το δύσκολο μέτωπο.

Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά την οποία αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή διότι κινείται με γοργούς ρυθμούς. Ο αέρας είναι τέτοιος που καθοδηγεί τη φωτιά. Και ουσιαστικά ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει όλο αυτό και να αποκτήσει μια δυναμική διαφορετική” σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ