«Δεν θυμάμαι πότε πήρα κανονικό μισθό»

«Δεν θυμάμαι πότε πήρα κανονικό μισθό»

Σε κατάληψη των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες.

«Είναι θαύμα ότι μπορούμε και ζούμε ακόμη. Χρωστάω 5 ενοίκια. Έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και χρωστάμε στην Εφορία προκειμένου να υπάρχει ένα φαί στο σπίτι».

Αυτή είναι η σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος  εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας Ηρακλής Κουτούλας. Σύμφωνα με Τα Νέα, χθες και προχθές βρισκόταν στην πύλη των Ναυπηγείων περιφρουρώντας την κατάληψη των εγκαταστάσεων στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Δίπλα του δεκάδες εργαζόμενοι περίμεναν το αποτέλεσμα από τη συνάντηση του σωματείου τους με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι περισσότεροι με έκφραση αγωνίας και ανησυχίας ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Κάποιοι βλέποντας τους δημοσιογράφους έλεγαν: «Γράψτε πως εδώ είναι οι πεινασμένοι των Ναυπηγείων».

Αυτή η ιστορία, συνεχίζει ο κ. Κουτούλας, τραβάει εδώ και τέσσερα χρόνια. «Πληρωθήκαμε κάποια στιγμή για 12 μήνες και ξανά τα ίδια». Το αποτέλεσμα είναι οι 580 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων και οι οικογένειές τους να είναι σε απόγνωση. «Έχω δύο παιδιά 6 χρόνων και 6 μηνών και η σύζυγός μου προσφάτως απολύθηκε από την εργασία της. Άλλοι λόγω των εξόδων έχουν σταματήσει τα παιδιά τους από το πανεπιστήμιο. Άλλοι απειλούνται με εξώσεις απ’ τα σπίτια τους. Και βέβαια η ΔΕΗ είναι το μεγάλο πρόβλημα όλων. Σε κάποιους έχει κόψει το ρεύμα».

Πηγή: Τα Νέα  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ