Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας: F-16 πέταξαν πάνω από τη Ρω

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω στα 18.000 πόδια στις 01:43 μ.μ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν ήταν η μόνη πρόκληση σήμερα. Στις 10:09 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς σε υψόμετρο μόλις 3.109 ποδών, δηλ. περίπου 1.000 μέτρων.

Στο νησί όπως μετέδωσε το Mega, κατευθυνόταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή. Και όπως φαίνεται ήταν μια προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να παρενοχλήσει το ελικόπτερο. Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα και τους αναχαίτησαν.

Πιέζει για θερμό επεισόδιο η Τουρκία, η οποία για πρώτη φορά εδώ και χρόνια προχώρησε σε παραβίαση εθνικού εναέριου χώρου (ΕΕΧ) και υπερπτήση πάνω από ελληνικό νησί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.