Δεύτερη ημέρα απεργίας στα φαρμακεία

«Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται», δήλωσε χθες εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, «και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα των φαρμακείων.

Άκαρπη απέβη και η χθεσινή, νέα, συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, Κώστα Κούβαρη (πρόεδρο Φ.Σ. Πειραιά) και Σεραφείμ Ζήκα (πρόεδρο ΦΣ Θήβας), όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σήμερα πραγματοποιείται γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) όπως και άλλων συλλόγων της χώρας προκειμένου να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους.

Συνεχίζεται το «σίριαλ» της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη ριζική αλλαγή του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά την σχεδόν καθολική συμμετοχή του κλάδου κατά την πρώτη 24ωρη κυλιόμενη απεργία αλλά και την στείρα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό – καθώς ο υπουργός δήλωσε άγνοια για το στάδιο των διαπραγματεύσεων και το προσχέδιο της ΚΥΑ- ανακοίνωσε τη δεύτερη 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Διαβάστε επίσης:

Μετωπική σύγκρουση φαρμακοποιών-Κυβέρνησης

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.