Χριστίνα Ωνάση: Μια ζωή σημαδεμένη από τραγωδίες και απώλειες – Οι ταραχώδεις γάμοι και το πρόωρο τέλος

Επιμέλεια: Ελένη Καραμήτσου

Τα πλούτη μέσα στα οποία γεννήθηκε δεν έμελλε να της φέρουν χαρά. Από τη στιγμή της γέννησής της στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 έως και τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια μπανιέρα στο Μπουένος Άιρες, στις 19 Νοεμβρίου του 1988, η Χριστίνα Ωνάση ήταν σημαδεμένη από τη μοίρα.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μοναχοκόρη του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Τα παιδικά της χρόνια σημαδεύτηκαν από τον χωρισμό των γονιών της. Ζούσε πάντα στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού της, Αλέξανδρου, ο οποίος ήταν και η μεγάλη αδυναμία του πατέρα τους Αριστοτέλη. Η Χριστίνα είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση και φοβερές ανασφάλειες γι’ αυτό και έκανε εξαντλητικές δίαιτες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία της. Μάλιστα, έπαιρνε χάπια αδυνατίσματος. Παράλληλα, έδινε χρόνια μάχη με την κατάθλιψη και άρχισε να εξαρτάται από τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά χάπια. Άλλωστε, δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί τις απώλειες και τις τραγωδίες που τη βρήκαν. Μέσα σε δύο χρόνια έχασε αδελφό, μητέρα και πατέρα.

Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο αδελφός της, Αλέξανδρος και τρομερή αδυναμία του πατέρα τους, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος θάνατός του ήταν τεράστιο πλήγμα για τον Έλληνα μεγιστάνα από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Η μητέρα της Τίνα Λιβανού βρέθηκε νεκρή στις 10 Οκτωβρίου 1974 στο ξενοδοχείο «Ντε Σαντελιέ» του Παρισιού, ενώ εικάζεται ότι πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών ενώ πολλοί έκαναν λόγο για αυτοκτονία. Ο πατέρας της, ο θρυλικός Αριστοτέλης Ωνάσης πέθανε στις 15 Μαρτίου 1975 στο Παρίσι από πνευμονία. Η Χριστίνα έφυγε από τη ζωή το 1988 από έμφραγμα, σύμφωνα με τη νεκροψία, μόλις στα 37 της χρόνια, στην Αργεντινή. Άφησε πίσω της τη μοναχοκόρη της Αθηνά. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειάς της, στον Σκορπιό.

Οι καταστροφικοί γάμοι

Στα είκοσί της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, ο οποίος ήταν ήδη διαζευγμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Χώρισαν εννέα μήνες αργότερα. Ακολούθως, παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή. Ο γάμος αυτός διήρκεσε 14 μήνες. Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ, ο οποίος είχε γυάλινο μάτι και την πήρε μαζί του στη Μόσχα όπου ζούσαν στο διαμέρισμά του με τη μητέρα του. Όταν χώρισαν, έναν χρόνο μετά, τον αποζημίωσε με εφτά τάνκερ. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι-μπόι της εποχής, με τον οποίο απέκτησε τη μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση. Χώρισαν όταν αποκαλύφθηκε η διπλή ζωή του καθώς παράλληλα με τη Χριστίνα Ωνάση είχε σχέση με το μοντέλο από τη Σουηδία Γκάμπι Λαντχάγκε με την οποία απέκτησε δύο παιδιά ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Χριστίνα.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, με τον οποίο ήταν τρελά ερωτευμένη. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός της έλεγαν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένη μαζί του.Το πρόωρο τέλος

Σοκαριστικός ήταν ο θάνατος της Χριστίνας πριν από 32 χρόνια. Σύμφωνα με τη νεκροψία, το τέλος επήλθε έπειτα από έμφραγμα. Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου πλέον ήταν ευτυχισμένη και ερωτευμένη με διάθεση για ζωή και σχέδια για το μέλλον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αssociated Press, η “χρυσή” κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, φέρεται να έπαθε καρδιακή ανακοπή και να πέθανε. “Η Ωνάση, που ο διάσημος πατέρας, οι θυελλώδεις έρωτες και η τεράστια περιουσία την κατέστησαν διεθνή διασημότητα, βρέθηκε νεκρή σε country club, 25 μίλα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με γιατρό” .

Λέγεται μάλιστα ότι ώρες πριν από το τέλος είχε τηλεφωνήσει στον Παύλο Ιωαννίδη, ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1975, και του είχε ζητήσει “να βοηθήσουμε την κοινότητα εδώ”, αναφερόμενη στο Μπουένος Άιρες, ενώ ο ίδιος είχε πει ότι η Χριστίνα “ήταν γεμάτη ζωή”. Η λήψη υπνωτικών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείστηκε καθώς σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε κανενός είδους ουσίες. Υπήρξαν φήμες ότι βρέθηκε στο δωμάτιό της άδειο μπουκάλι με χαπάκια αλλά δεν είναι πληροφορία που επιβεβαιώθηκε. Η αυτοκτονία ήταν σενάριο που εξετάστηκε καθώς ήταν γνωστή η εξάρτησή της από υπνωτικά, ηρεμιστικά ή χάπια αδυνατίσματος, αλλά ήταν τόσο ευτυχισμένη εκείνο τον καιρό που από τους δικούς της ανθρώπους αποκλείστηκε ακόμη και ως σκέψη. Η Χριστίνα Ωνάση ήταν νεκρή στην μπανιέρα της στα 37 της και έτσι γράφηκε ο επίλογος της κόρης του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ