Γεράσιμος Χουλιάρας: 10 ισχυροί μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας με ένα γράφημα αναφέρει πως η ακολουθία εκτονώνεται ομαλά μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο της Κρήτης.

“10 ισχυροί μετασεισμοί πάνω από τέσσερα Ρίχτερ έχουν λάβει χώρα από χθες το πρωί που έγιναν τα 5,8 Ρίχτερ. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός και τα μεγέθη που δείχνουν ότι η ακολουθία εκτονώνεται ομαλά μέχρι αυτή τη στιγμή” τονίζει ο σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί, έγινε ένας δυνατός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Δύσκολη η νύχτα στο Αρκαλοχώρι – Στις σκηνές ξύπνησαν οι κάτοικοι

Πολλοί κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε σκηνές, που στήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής, μακριά από τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα στήθηκαν 80 σκηνές, χωρητικότητας 20 ατόμων έκαστη, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλες.

Οι ζημιές ειδικά σε παλαιότερα σπίτια είναι μεγάλη και χθες το τοπίο στο Αρκαλοχώρι έμοιαζε «βομβαρδισμένο». Σύσταση των σεισμολόγων ήταν εξαρχής να μην παραμείνουν ή να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι που έχουν παλιές κατοικίες.

Σεισμός- Αρκαλοχώρι- σκηνές

Θα παραμείνουν δε σε σκηνές μέχρι να ελεγχθεί η στατικότητα των σπιτιών τους ή να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε όσα έχουν υποστεί ζημιές.

Σεισμός-Αρκαλοχώρι

Το μεσημέρι θα βρεθεί στο Ηράκλειο και στις πληγείσες περιοχές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ