Χίος: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο – “Αφού είσαι μάγκας σήκω πάνω, πάμε έξω…” – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς εικόνες διαδραματίσθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (24/6), με την συζήτηση να θυμίζει.. ριάλιτι. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης είχε σηκωθεί όρθιος και φώναζε σε πρόεδρο κοινότητας της Ιωνίας σε έξαλλη κατάσταση: Πάμε έξω. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω ρε λεβέντη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis.gr, η ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση ήταν έτσι κι αλλιώς τεταμένη λόγω των καταγγελιών προέδρων κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ιωνίας για εγκατάλειψη των χωριών τους.  Κάποια στιγμή ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Ζωάνος σε μια αποστροφή του λόγου του και απευθυνόμενος στους προέδρους είπε σε κάποιον: Αλλά εσύ μην ξεχνάς είχες γράψει προσωπικά, ότι αν έρθει ο δήμαρχος θα τον πιάσεις με τις κλωτσιές.

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης βλέποντας ότι η ατμόσφαιρά μύριζε μπαρούτι ρώτησε τον κ. Ζωάνο αν τελείωσε την τοποθέτησή του.

Χίος Δημοτικό Συμβούλιο

Ωστόσο, παρενέβη ο δήμαρχος, ο οποίος πετάχθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του είπε: «Και το δηλώνεις και τώρα; Πάμε έξω. Ό,τι ώρα θέλεις, πάμε. Αφού είσαι μάγκας, πάμε. Σήκω πάνω. Σήκω πάνω ρε λεβέντη. Σήκω πάνω. Που έρχεσαι στο δημοτικό συμβούλιο και δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι. Δεν ντρέπεσαι».

Στο σκηνικό αυτό ο κ. Καλογεράκης προσπαθούσε, αλλά ματαίως, να ηρεμήσει και να συγκρατήσει τον κ. Κάρμαντζη. Έτσι, ανακοίνωσε διάλειμμα 10 λεπτών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όμως, η συνέχεια μεταφέρθηκε εκτός αιθούσης και συγκεκριμένα στο φουαγιέ. Εκεί, οι πιο ψύχραιμοι προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον δήμαρχο, που τους καλούσε να κατέβουν κάτω, έξω από το δημαρχείο, ενώ σημειώθηκαν κάποια σπρωξίματα και δεν έλειψαν τα… γαλλικά.

Χίος: Δείτε βίντεο από την ένταση στο Δημοτικό συμβούλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ