Χίος: Άνδρες των ΜΑΤ κυνηγούν και χτυπούν πολίτες στο λιμάνι των Μεστών – ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς εικόνες, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς οι οποίοι διακρίνονται να κυνηγούν και να χτυπούν πολίτες, στη Χίο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσω των social media.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, φαίνονται τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι των Μεστών, λίγο πριν αποχωρήσουν από τη Χίο οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί στο νησί προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης για την κατασκευή των κλειστών δομών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι αστυνομικοί -οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούν μεν πολιτικά ρούχα αλλά φέρουν κράνη, γκλοπ, ρόπαλα και ορισμένοι και τις ασπίδες τους- είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι. Κάποια στιγμή, αρχίζουν να τρέχουν προς την έξω πλευρά του λιμανιού. Κάποιοι μάλιστα ανεβαίνουν στην περίφραξη και πηδούν από την απέναντι πλευρά.

Σε έξαλλη κατάσταση, οι αστυνομικοί αρχίζουν να κυνηγούν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και όπως φαίνεται στις εικόνες, καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν ορισμένους. Σε μία περίπτωση, απομονώνουν ένα άτομο και του επιτίθενται. Το ρίχνουν κάτω και το χτυπούν με κλωτσιές, γροθιές και με τα γκλοπ και τα ρόπαλα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ