Χειροπέδες σε «έξι» για κλοπές σε σπίτια στο Χαλάνδρι – Πώς δρούσε η συμμορία

Στη σύλληψη έξι ατόμων για κλοπές από σπίτια στην περιοχή του Χαλανδρίου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 18, 20, 24, 27 και 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τα έξι αυτά άτομα, να κινείται στην περιοχή των Βριλησσίων και το σταμάτησαν για έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντός του οχήματος εντόπισαν κατσαβίδι, κινητό τηλέφωνο και πλήθος κοσμημάτων (δαχτυλίδια, ρολόγια, σκουλαρίκια κ.λπ.). Οι επιβάτες του αυτοκινήτου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή αυτών των αντικειμένων κι έτσι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων. Έπειτα από ενδελεχή εξέταση των κατασχεθέντων διαπιστώθηκε πως το κινητό τηλέφωνο είχε αφαιρεθεί νωρίτερα από σπίτι στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι κυρίως απογευματινές ώρες, εισέρχονταν σε οικίες στην περιοχή του Χαλανδρίου, αφού πρώτα είχαν παραβιάσει τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Στη συνέχεια, διέθεταν τα κλοπιμαία άμεσα προς πώληση σε αγοραστές αφενός για τον πορισμό εισοδήματος και αφετέρου για να καταστεί αδύνατη η ανεύρεσή τους.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας εξιχνιάστηκε επιπλέον μία περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι 1ου ορόφου, έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου κι αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τον εντοπισμό του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ