Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία – Η έκκληση στους κατοίκους

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά στις μετακινήσεις τους.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστου Μήττα, του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυριζόγλου, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπου Στεργιάδη, καθώς και όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που σημειώνεται στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι από αύριο, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 06.00, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης περνά στο επίπεδο συναγερμού 3 – Αυξημένης Επιτήρησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της ελληνικής Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: “Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και για την Θεσσαλονίκη και για την Κεντρική Μακεδονία. Από αύριο, το στοίχημα είναι ένα. Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να παραμείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή. Το μεγάλο στοίχημα είναι και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού και να εξασφαλίσουμε ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει σε ένα επόμενο στάδιο. Ένα lockdown είναι ολέθριο, για τις οικογένειες, για τις επιχειρήσεις, για όλους τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά να εξασφαλίσουν τα προς το ζην”.

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, “όλη μας η λογική είναι από αύριο να έχουμε πολύ στοχευμένες δειγματοληψίες, πολύ στοχευμένους ελέγχους και κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα. Επίσης, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ενόψει των επόμενων ημερών – ένα πενθήμερο στο οποίο θα υπάρξουν μετακινήσεις – προσοχή στις όποιες μετακινήσεις! Διότι η μεταφορά του ιικού φορτίου στις όμορες περιοχές, στην ευρύτερη περιοχή, θα είναι ολέθρια. Άρα μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις. Από εκεί και πέρα, θα συνεχίσουμε καθημερινά να είμαστε σε επαφή με όλους τους αιρετούς και τους εμπλεκόμενους φορείς και για ακόμα μια φορά θα αποδείξουμε ότι η προσπάθεια που έγινε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα πάει στράφι και θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τον ιό και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης”.

Κατά την επίσκεψη, τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευσαν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ