Χανιά: Συνελήφθη καθηγητής Λυκείου ύστερα από καταγγελίες για άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας σε μαθητές

Συνελήφθη σήμερα στην Κίσσαμο, 62χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για άσκηση σωματικής βίας και για  παράνομη βία και απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Στη σύλληψη του καθηγητή λυκείου οδήγησαν οι σοβαρές καταγγελίες της διευθύντριας, της ψυχολόγου και των γονέων έξι παιδιών, που κατέθεσαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, βιαιοπραγεί, και απειλεί μαθητές, κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε και στο παρελθόν βιαιοπραγήσει σε βάρος μαθήτριας, για να ζητήσει στη συνέχεια συγγνώμη από τους γονείς της αλλά και από τη διευθύντρια.

Την Πέμπτη, ο καθηγητής βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να δικαστεί αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι. Στη δίκη, εκτός από τη διευθύντρια και την ψυχολόγο του σχολείου αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς των έξι παιδιών.

Το 2017 ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί, αφού εντοπίστηκαν στην κατοχή του κάποια από τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκ. ετών, που είχαν κλαπεί από τον Τράχηλο Κισσάμου. Μάλιστα, ο καθηγητής  μετέφερε τα αρχαία στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς.

Επιπλέον φαίνεται ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για άλλες υποθέσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ