Χανιά: Κλειστό ξανά νηπιαγωγείο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού – Υπάρχει μόνο μία αναπληρώτρια για όλο τον νομό

Κλειστό είναι από σήμερα (05/03) για ακόμα μια φορά το 16ο Νηπιαγωγείο στα Χανιά, λόγω ασθένειας της δασκάλας.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητας η εκπαιδευτικός αρρώστησε και βρίσκεται σε νόμιμη άδεια. Την ίδια ώρα, στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απασχολείται μόλις μία αναπληρώτρια για όλο τον νομό. Πριν από δύο εβδομάδες και πάλι για τον ίδιο λόγο τα παιδιά πήγαν στο σχολείο τους μόλις τις δύο από τις πέντε μέρες.

Μετά από επικοινωνία με την πρωτοβάθμια οι γονείς ενημερώθηκαν ότι δυστυχώς η μοναδική αναπληρώτρια αντικαθιστά άλλο κενό και δε θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το νηπιαγωγείο μας σήμερα και πιθανά ούτε και αύριο.

Οι γονείς επισημαίνουν: «Είναι φυσικό με το κοκτέιλ ιώσεων που βράζει μέσα στις σχολικές αίθουσες να αρρωσταίνουν και οι εκπαιδευτικοί! Είναι ταυτόχρονα υποχρέωση του κράτους να προβλέπει ότι θα υπάρχουν κενά κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να προσλαμβάνει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε δεκάδες οικογένειες να μη βρίσκονται στον αέρα κάθε λίγο και λιγάκι και να μην καταπατάται το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση, στη μόρφωση.

Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση των γονιών του νηπιαγωγείου μας και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να δοθεί άμεσα λύση και να προσληφθεί έστω και τώρα ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ