Χανιά: Η φωτιά «έγλειψε» αυλές σπιτιών – Τι λέει ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου στο enikos.gr

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (24/07), στην περιοχή Αγριλές, στα Χανιά Κρήτης, όπου και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά στα Χανιά: Εκκενώνονται άλλοι δύο οικισμοί – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, Περράκης Αντώνιος, στο enikos.gr, οι φλόγες έχουν «γλείψει» αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές. «Οι φλόγες νωρίτερα εισχώρησαν σε αύλειους χώρους, αλλά ευτυχώς τις προλάβαμε και δεν κάηκαν σπίτια». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγο, υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα στα χωριά Μάζα και Ροδοβάνι, αφού για τον πρώτο οικισμό δόθηκε και εντολή εκκένωσης με μήνυμα από το 112.

Φωτιά στα Χανιά: Μάχη με διάσπαρτες εστίες – Ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

«Η αναζωπύρωση είναι μεγάλη και προσπαθούμε να οριοθετήσουμε την φωτιά πριν φτάσει στην περιοχή Μάζα. Πλέον, υπάρχουν τρία μεγάλα μέτωπα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς, όμως, το τελευταίο μισάωρο έχουμε καταφέρει να τα σταθεροποιήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Περράκης.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν, σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ισχυρές ριπές των ανέμων. «Επικρατούν ισχυροί άνεμοι στο σημείο που μας δυσκολεύουν αρκετά».

Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Μέχρι στιγμής, μέσω μηνύματος από το 112, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε κατοίκους τεσσάρων οικισμών (Μάζα, Παππαδιανά, Αγριλές και Λιβάδα).

«Οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις περιοχές, ενώ όσοι παρέμειναν πίσω έχουν στις αυλές τους μηχανήματα κατάσβεσης. Βρίσκονται σε αναστάτωση», πρόσθεσε ο κ. Περράκης.

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρου.

Την ίδια στιγμή, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK