Χανιά: Άγνωστοι έγραψαν “αρχαιοκάπηλος” σε πινακίδα με το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επιχείρησαν να προσβάλλουν άγνωστοι στα Χανιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το zarpanews.gr, άγνωστοι αντικατέστησαν την πινακίδα ονοματοθεσίας, που είχε τοποθετήσει ο δήμος, με μία καινούρια, στην οποία κάτω από το ονοματεπώνυμο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχαν προσθέσει τη λέξη «αρχαιοκάπηλος». Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Ακρωτηρίου, που πλέον έχει μετονομαστεί σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει δωρίσει της συλλογή της στο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων»Η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το περιστατικό, επισήμανε μιλώντας στο Ζarpa Radio 89.6, πως ο πατέρας της ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που τον παρουσιάζουν, αφού είχε δωρίσει αρκετά αρχαία αντικείμενα σε μουσείο των Χανίων, τα οποία συνέλεγε για να μην φύγουν στο εξωτερικό και εν τέλει χαθούν.Αναλυτικά το σχόλιό της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Εγώ θα πω απλώς ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να θυμούνται ότι το σύνολο της συλλογής του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη βρίσκεται δωρισμένο στο μουσείο Χανίων πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα είχε τη θέση του στο παλιό μουσείο και θα έχει τη θέση του στο καινούριο μουσείο. Δεν ξέρω κανέναν άλλον ο οποίος να έχει στα Χανιά -γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που έχουν δωρίσει- μία προσπάθεια που έκανε συλλογής για να μη φύγουν στο εξωτερικό Μινωικά αντικείμενα τα οποία έχουν τη θέση τους στο μουσείο και ανήκουν στον κρητικό και ελληνικό λαό»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ