Χαλκιδική: Διασώστες του ΕΚΑΒ εκτός υπηρεσίας έσωσαν 65χρονο που υπέστη ανακοπή

Τυχερός στην ατυχία του ήταν 65χρονος άνδρας στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, καθώς υπέστη ανακοπή και τον έσωσαν διασώστες του ΕΚΑΒ που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όλα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου (10/6) γύρω στις 22.00, όταν ένας 65χρονος έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην Χαλκιδική, αλλά το μοναδικό λειτουργικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό και για να έρθει χρειαζόταν μια ώρα. Στην πλατεία κάτοικοι και τουρίστες διασκέδαζαν με live μουσική, μέχρι που ξαφνικά η μουσική σταμάτησε και η τραγουδίστρια φώναξε από το μικρόφωνο: «Γρήγορα, έναν γιατρό!».

Για καλή του τύχη στο σημείο βρίσκονταν τρεις διασώστες του ΕΚΑΒ (ένας εκπαιδευόμενος και δυο εργαζόμενοι), οι οποίοι χωρίς να χάσουν χρόνο ειδοποίησαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα, καθώς εκεί βρίσκεται πάντα ένας απινιδωτής.

«Στο άκουσμα “…έναν γιατρό…”, έτρεξα γρήγορα μαζί με τους δυο διασώστες του ΕΚΑΒ που απλά βρίσκονταν εκεί εκτός υπηρεσίας για να δούμε τι έγινε…και εκεί αντικρίσαμε έναν άνδρα στην καρέκλα χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως τον ξαπλώσαμε κάτω και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν ΚΑΡΠΑ, και εγώ έτρεξα να φέρω τον απινιδωτή από το Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται λίγο παραδίπλα», είπε στο XalkidikiPolitiki ο εκπαιδευόμενος διασώστης του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης. 

Οι διασώστες παρείχαν ΚΑΡΠΑ με τρεις απινιδώσεις στον ηλικιωμένο ενώ στη συνέχεια με πρωτοβουλία των ίδιων πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και πήραν το εφεδρικό ασθενοφόρο για να μεταφέρουν με ασφάλεια τον 65χρονο στο νοσοκομείο.

«Εφόσον το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, ένας από τους δυο διασώστες του ΕΚΑΒ (οικειοθελώς) έτρεξε να φέρει το εφεδρικό ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, ώστε να γίνει η άμεση μεταφορά του ανθρώπου σε αυτό. Ο άνθρωπος είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του μέσα στο ασθενοφόρο την ώρα που τον μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Βρεθήκαμε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ