Χαλκιδική: “Δημοτική υπάλληλος” απέσπασε 77.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Ο κορονοϊός και η απάτη

Θύμα απάτης από μία “δημοτική υπάλληλο” έπεσε μία ηλικιωμένη, στον Άγιο Μάμαντα, στη Χαλκιδική. Η 52χρονη κατηγορούμενη κατάφερε να αποσπάσει από την 80χρονη περισσότερα από 77.000 ευρώ, με πρόσχημα υποτιθέμενη απολύμανση στο σπίτι της, λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 52χρονη προσποιήθηκε τη δημοτική υπάλληλο και κατάφερε να μπει στο σπίτι της ηλικιωμένης, ενώ στη συνέχεια την έπεισε να της υποδείξει πού είχε τοποθετημένα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Με αυτή τη μέθοδο, η 52χρονη κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να αρπάξει μετρητά ύψους 77.400 ευρώ και κοσμήματα, που υπήρχαν μέσα στο σπίτι της 80χρονης και στη συνέχεια να γίνει… καπνός, με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού της, που την περίμενε σε αυτοκίνητο.

Όταν η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο περί απάτης απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα των Νέων Μουδανιών, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Οι έρευνες οδήγησαν στην ταυτοποίηση της 52χρονης, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες κατοικεί σε οικισμό Ρομά της Ημαθίας. Ωστόσο η ίδια δεν εντοπίστηκε. Σε βάρος της σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, η οποία εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται με στόχο αφενός να εντοπιστούν η 52χρονη και ο συνεργός της και αφετέρου να διαπιστωθεί, εάν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ