Χαλκίδα: Ο εικονογράφος του βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά απαντά στους αρνητές γονείς που το έκαψαν

Τη δική του απάντηση στους αρνητές γονείς που έκαψαν το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, στη Χαλκίδα, δίνει ο εικονογράφος του βιβλίου ο οποίος εμφανίζεται σοκαρισμένος από τις εικόνες που μεταδόθηκαν χθες. Η καύση του βιβλίου, που παραπέμπει σε άλλες εποχές, σκοταδισμού, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Παναγιώτης Ράππας, σε δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ, επισημαίνει ότι “τέτοιες ενέργειες έχουν ξαναγίνει στη ναζιστική Γερμανία. Με στεναχώρησε, είναι λυπηρό. Δημιουργήσαμε το βιβλίο με σκοπό να μιλήσουμε για τον κορονοϊό στα παιδιά, με τρόπο κατανοητό μέσα από ένα παραμύθι” και εξηγεί ότι “ο Ευγένιος Τριβιζάς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Τσιόδρα για να μην κάνουμε κάποιο λάθος”.

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξαν κάποιοι γονείς, ότι δήθεν το βιβλίο περιλαμβάνει εικόνες που προκαλούν τρόμο στα παιδιά, ο εικονογράφος Παναγιώτης Ράππας απάντησε:

“Είναι αστείο, εμπαιγμός, ηλιθιότητα ότι οι εικόνες του βιβλίου τρομάζουν τα παιδιά. Έχω εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία και σκηνοθετήσει ταινίες κινουμένων σχεδίων. Όσοι γονείς λένε ότι τα παιδιά τους φοβούνται με τα βιβλίο, ας τα συμβουλευτούν. Αυτά ξέρουν καλύτερα πώς να συμπεριφερόμαστε”.

Το βιβλίο που προλογίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει λάβει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας να διανεμηθεί στους μαθητές.

Χαλκίδα: Αρνητές γονείς έκαψαν μάσκες, rapid test και… βιβλία του Τριβιζά

Άκρως ανησυχητικές σκηνές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές εκτυλίχθηκαν στη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης γονέων-αρνητών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο να… κάψουν βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά το οποίο, όπως είπαν, μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία και “κάνει προπαγάνδα στα μικρά παιδιά”.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το eviathema.gr, καταγράφεται ένας εκ των συμμετεχόντων στη διαδήλωση να κρατά στο χέρι του το παιδικό βιβλίο, που… κάνει προπαγάνδα. “Ότι ο κορονοϊός είναι κάτι που πρέπει να έχουμε έξω από το σπίτι μας και εμείς να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν θα κάτσω μέσα, όχι φίλε μου Τριβιζά όχι κύριε Τσιόδρα, κατάλαβες;”, ακούγεται να λέει.

Στη συνέχεια βάζει φωτιά στο βιβλίο, το πετάει μέσα σε έναν κουβά, και καλεί τους υπόλοιπους παριστάμενους να κάψουν ό,τι άλλο θέλουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδηλωτές έκαψαν, μεταξύ άλλων, φωτοτυπίες του νόμου 4682, προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό και rapid test.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ