Χάιδω: Το άλογο που κολυμπούσε για 15 ώρες στη θάλασσα και σώθηκε από ψαράδες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μια γιγαντιαία επιχείρηση για την διάσωση του αλόγου με το όνομα ”Χάιδω” στήθηκε από φιλόζωους το απόγευμα της Κυριακής. Το άτυχο άλογο είχε χαθεί πριν από περίπου 15 μέρες και ο ιδιοκτήτης του είχε δημοσιεύσει αγγελία για την αναζήτησή του. Το άλογο εντοπίστηκε από ψαρά που περνούσε με το καϊκάκι του στην περιοχή «Γερμανικά» του Κατακόλου, σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση.

Φιλόζωοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν από βραδύς, διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες.

Η «Χάιδω» στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της. Ο ιδιοκτήτης όσο και αν έψαξε δεν μπορούσε να το βρει. Και πως να το εντοπίσει όταν αυτό είχε κολυμπήσει μέσα στη θάλασσα και είχε φτάσει σε μια παραλία που δεν είχε πρόσβαση άλλη πέραν της θάλασσας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου συμμετείχε στην επιχείρηση. Όταν διαπίστωσαν πως δεν είναι εφικτό να ανασύρουν το άλογο από την παραλία, αποφασίστηκε να το πάρουν από εκεί με τον ίδιο τρόπο που έφτασε… μέσω θαλάσσης.

Ο αλιέας και πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ δήμου Πύργου Νίκος Χιώνης με το σκάφος του «Σπύρος Χ», έφτασε στο σημείο. Πυροσβέστες και φιλόζωοι έδεσαν κατάλληλα τη φοράδα και με μικρή ταχύτητα και μεγάλη προσοχή, κάλυψαν την απόσταση έως την παραλία του Αγ. Ανδρέα, με έναν πυροσβέστη να κρατά σταθερά και με ψυχραιμία το ζώο δίπλα στο αλιευτικό σκάφος. Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πύργου Βασίλης Σεϊντής, εθελοντές και πολίτες… Φτάνοντας στην ακτή του Αγ. Ανδρέα το περίμενε ο ιδιοκτήτης του περιχαρής για την αίσια έκβαση της περιπέτειας.

Βέβαια η φοράδα ήταν υποσιτισμένη, αδύναμη και όχι σε πολύ καλή κατάσταση μετά τη δοκιμασία αυτή, όμως δέχθηκε με ανακούφιση την περιποίηση του ιδιοκτήτη της και τα χάδια όλων που αντιμετώπισαν με ανθρωπιά το περιστατικό.

Πηγή: ilialive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ