Χαϊδάρι: Γονείς πήγαν τα παιδιά τους στην Πρωτοβάθμια να τα «κρατήσουν» οι αρμόδιοι – Δεν λειτουργεί το ολοήμερο για όλες τις τάξεις

Αγανακτισμένοι γονείς του 4ου δημοτικού σχολείου Χαϊδαρίου που παλεύουν εδώ και ένα μήνα για τα στοιχειώδη έφτασαν στα όριά τους και πήγαν τα παιδιά τους στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας για να τα «κρατήσουν» οι αρμόδιοι μιας και το ολοήμερο του σχολείου λειτουργεί για τις μισές τάξεις λόγω έλλειψης προσωπικού.

Της Βιολέτας Φωτιάδη

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το ολοήμερο δεν μπορεί να δεχθεί όλα τα παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί αγγλικών και η παράλληλη στήριξη των μαθητών λειτουργεί με ελλείψεις.

Μιλώντας στο enikos.gr η κ. Λίτσα Κυριαζέλου, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξηγεί πως «το σχολείο έχει συνολικά 260 μαθητές. Υπήρχαν 150 αιτήσεις για το ολοήμερο και λόγω έλλειψης προσωπικού δέχθηκαν μόνο 68 παιδιά τα οποία μάλιστα τα προσέχει μόνο μία δασκάλα. Επίσης, έχουμε 12 παιδιά με απόφαση ότι χρήζουν παράλληλης στήριξης και υπάρχουν μόνο 9 εκπαιδευτικοί. Αν υπήρχε και άλλη εκπαιδευτικός αγγλικών εκτός του ότι όλα τα παιδιά θα διδάσκονταν το μάθημα, θα μπορούσε ίσως να ενισχυθεί με προσωπικό και το ολοήμερο το οποίο είναι προτεραιότητα γιατί αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και τα τρία προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι εξίσου σημαντικά».

γονείς διαμαρτυρία Χαϊδάρι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε θίξει τον Οκτώβριο τα παραπάνω ζητήματα και είχε δώσει περιθώριο ενός μήνα για την επίλυσή τους. Βλέποντας όμως πως η κατάσταση παραμένει ίδια, οι γονείς αποφάσισαν την Παρασκευή (10/11) να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Όταν έφτασαν τους είπαν πως τελικά το ραντεβού δεν ισχύει και πως κανένας αρμόδιος για το θέμα δεν βρισκόταν στην Υπηρεσία. Τότε οι γονείς κατέθεσαν αίτημα να τους αποσταλεί γραπτώς μία απάντηση για τα θέματα που αντιμετωπίζουν και όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων η απάντηση που έλαβαν ήταν αόριστη.

Έτσι, το Δ.Σ. του Συλλόγου κάλεσε τους γονείς του Ολοήμερου, τους γονείς των οποίων τα παιδιά δεν διδάσκονται Αγγλικά και όσους ακόμα μπορούν σήμερα (13/11) να πάρουν τα παιδιά τους μετά το σχόλασμα και να μεταβούν μαζικά και συντονισμένα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας ώστε να τα «κρατήσουν» οι αρμόδιοι. Αυτή την ώρα τα παιδιά βρίσκονται μέσα στο κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία με τους γονείς να είναι απέξω και να απαιτούν το ζήτημα να έχει διευθετηθεί μέχρι την Παρασκευή (19/11).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ