Bullying στο Νέο Ηράκλειο: Ο πατέρας της 7χρονης μιλά στο enikos.gr

Σοκ προκάλεσε η καταγγελία για bullying σε βάρος 7χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Του Μίλτου Σακελλάρη 

Ο πατέρας της ανήλικης μιλώντας στο enikos.gr είπε πως «περιμένουμε την Δευτέρα για να κινηθούν όλες οι διαδικασίες». «Το παιδί βρέθηκε δεμένο και με ταινία στο στόμα. Την τραβούσαν και την έσερναν στις τουαλέτες», είπε μεταξύ άλλων.

Η ανήλικη πήγε μαζί με την μητέρα της στο τμήμα προστασίας ανηλίκων για να καταγγείλει το περιστατικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε εκεί για περισσότερες από τέσσερις ώρες και εξετάστηκε από έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και παιδοψυχολόγο.  Οι αρχές διενεργούν έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, λαμβάνοντας καταθέσεις από τον διευθυντή και δασκάλους του σχολείου, καθώς και από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα μέσα στο σχολικό ή οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης και να θέλησε με αυτόν τον τρόπο η 7χρονη να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της.

Υπενθυμίζεται ότι μια δεύτερη καταγγελία άγριου bullying σε βάρος μαθητή στο ίδιο δημοτικό σχολείο, είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μία μητέρα κατήγγειλε ότι το παιδί της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την ίδια ημέρα που φέρεται να έγινε και το περιστατικό με την 7χρονη. Συγκεκριμένα, το περιστατικό αφορά σε έναν μαθητή της Α’ Δημοτικού, ο  οποίος φέρεται να δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον 10 μαθητές μεγαλύτερης τάξης, σε άλλο διάλειμμα του σχολείου. Η μητέρα του αγοριού καταγγέλλει ότι ο γιος της υπέστη αρκετά τραύματα στο χέρι του και μάλιστα το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ