Μπογιές και τρικάκια στο σπίτι του εισαγγελέα Ευάγγελου Μπακέλα – Καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Επίθεση με μπογιές και τρικάκια στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και εισαγγελέα Εφετών, Ευάγγελου Μπακέλα έγινε προχθές από ομάδα αγνώστων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει την επίθεση «ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα».

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη, την απελευθέρωση του οποίου ζητούν.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την επίθεση

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με αφορμή την προχθεσινή “επίσκεψη” αγνώστων στην οικία του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ευάγγελου Μπακέλα και την ανακοίνωση που την συνόδευσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι η στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως των εκπροσώπων των ενώσεών τους είναι ενέργεια ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων όλων των δικαστικών λειτουργών».

Ο Χάρης Μαντζουρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, προσήχθη -και μετέπειτα συνελήφθη- έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ