Blue Horizon: Αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ καπετάνιου και υπάρχου – «Έπεσε στη θάλασσα… Πρέπει να έχει σκοτωθεί»

Ένα ακόμη ηχητικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας από το σύστημα καταγραφής (VDR) στη γέφυρα του Blue Horizon. Στο ηχητικό ακούγεται η συνομιλία μεταξύ του πλοιάρχου και του υπάρχου, αμέσως μετά από την δολοφονία του 26χρονου Αντώνη Καργιώτη, το βράδυ της Τρίτης (05/09).

Blue Horizon: «Δεν γνώριζα ακριβώς τι είχε συμβεί» – Όσα υποστήριξε ο πλοίαρχος στο υπόμνημά του για τη δολοφονία του Αντώνη

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο ύπαρχος δεν αναφέρει πουθενά ότι έσπρωξε τον Αντώνη στη θάλασσα, αλλά αντιθέτως, λέει προκλητικά ότι ο 36χρονος έπεσε, όπως και αναφέρει ψευδώς πως δεν είχε εισιτήριο.

Συγκεκριμένα λέει: «Του λέω βγες έξω, βγες έξω, δεν έχεις εισιτήριο. Πάει να βγει έξω, βγαίνει, και ξαναμπαίνει μέσα, και έπεσε στη θάλασσα» ενώ συμπληρώνει στη συνέχεια «είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί».

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο ύπαρχος του Blue Horizon

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ύπαρχος αποδέχεται το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούν ενώ αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο που του αποδίδεται. Ο δικηγόρος του έχει καταθέσει υπόμνημα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο.

«Τον έσπρωξα δύο φορές, μία από την δεξιά πλευρά και μία μετά στο κέντρο, όταν ο ίδιος κάνει κυκλωτική κίνηση. Την τρίτη φορά, φορά είχα παρατεταμένα τα χέρια μου για να μην περάσει. Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει, δεν τον ακούμπησα» ισχυρίζεται προκλητικά, ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως «Πάτησε στο “νύχι” του καταπέλτη και έχασε την ισορροπία του κι αυτός, κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο».

Ακολούθως, όπως πάντα ισχυρίζεται ο ύπαρχος, «μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κάπτεν, άνθρωπος στη θάλασσα. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ